YENİLENDİ

Gerilla komutanı Dr. Ferzende kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dr. Ferzende (İbrahim Xelil Hudo)’nun 14 Mart tarihinde Medya Savunma Alanlarında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği bildirildi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, 14 Mart 2017 tarihinde Medya Savunma Alanlarında yaşamını yitiren HPG Komuta Konseyi Üyesi Dr. Ferzende (İbrahim Xelil Hudo)’yu andı.

Açıklamada, ‘’ölümsüzler kervanına katılan Dr. Ferzende yoldaşı saygıyla anıyoruz’’ anıyoruz denildi ve mücadelesini zafere taşıma söz verildi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı açıklamasında, gerilla Komutanı Dr. Ferzende’nin mücadele yaşamını ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı: ‘’Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin ortaya çıkardığı onurlu tarihimiz büyük fedakarlık ve mücadelelerin bir eseridir. Halkımızın büyük fedakarlığı ve emeğiyle bugünlere getirdiği, başta ülkemizin görkemli dağları olmak üzere her zemin ve koşulda hayatını devrime adayan evlatları bu kahramanlık eserinin gerçek yaratıcıları olmuşlardır. Bu geçen yıllar, kahramanlık, yiğitlik ve fedakarlıklarla doludur. Her dakikasına emek, her dakikasına fedakarlık ve yiğitlik sığdıran bir hayat da HPG Komuta Konseyi Üyemiz Doktor Ferzende arkadaşın hayatıdır.

GENÇ YAŞTA EFRİN’DE MÜCADELEYE KATILDI

Önder Apo’nun büyük emeği ile ortaya çıkmış olan ulusal uyanış ile genç yaşlarda tanışan Ferzende yoldaş, Efrîn’in bağrından çıkarak Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne katılmıştır. 1992 Newrozu’nda yüzünü Kürdistan dağlarına çeviren Ferzende yoldaş, mücadelenin nefes nefese yaşandığı en zorlu yıllarda savaşın ve direnişin kalbi olan Botan’da gerillacılık yapmış, her mücadele döneminde silah arkadaşları tarafından aranan bir yoldaş olmuştur. Emeği ile kendini büyük bir mücadele kişiliği haline getiren Dr. Ferzende yoldaş, kendine özgü kişiliği ve yurtsever emek değerleri etrafında ortaya koyduğu tutarlı duruşu ile kaldığı her ortamı etkilemiş, bağ kurduğu her arkadaşının hayatında derin izler bırakmıştır. Kürdistan’ın her karış toprağında düşmana karşı çarpışan hemen her gerilla arkadaşımız, Doktor Ferzende yoldaşın ilgi ve alakasına tanık olmuştur. Yıllarca bıkmadan ve usanmadan, büyük bir emek ve yüksek sabırla yoldaşlarının sağlığıyla ilgilenen Ferzende yoldaş, bu işi bir aşk düzeyinde ele almıştır.

KALP KRİZİ SONUCU YAŞAMINI YİTİRDİ

Hem kişiliği, büyük emeği ve mücadelesiyle; hem de yüksek yurtseverlik duygularıyla Kürdistan Özgürlük Mücadelesi tarihine geçmiş olan Ferzende yoldaş, 14 Mart günü yüce devrimci çalışmalar içinde bulunurken talihsiz bir kalp krizi sonucu şehadete ulaşmış, ölümsüzler kervanına katılmıştır.

Sadece şehadetiyle değil, yaşarken bile şehitlerin yoldaşı olmaya söz vermiş, hayatını şehitlerin vasiyetine göre şekillendirmiş olan Dr. Ferzende yoldaş, bütün devrim şehitlerimizin arşivini tutarak çalışma alanını bir şehitler müzesi halinde düzenleyerek yanına giden her yoldaşın günlerce ve saatlerce etkisinden kurtulamadığı bir şehitler diyarını yaratmıştır. Ferzende yoldaş, ortaya koyduğu büyük mücadelesiyle; yaşama büyük anlamlar katan aralıksız emeğiyle; gerilla, dağ ve ülke aşkıyla; özellikle de mücadelemizde önemli bir yer teşkil eden Gabar Dağı’na aşık bir militan olarak, yoldaşlarına olan büyük bağlılığı ve şehitlere olan karşılıksız adanmışlığıyla hep hatırlanacak, yolu tüm yoldaşlarına rehber olacaktır.

ÜLKESİNE VE MÜCADELESİNE AŞKLA SARILDI

Ülkesine ve mücadelesine böylesi bir aşkla sarılan Dr. Ferzende gibi bir yoldaşı büyük emeklerle yetiştiren yurtsever Hudo ailesi şahsında bütün Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şahadetini en derin bir üzüntüyle karşıladığımız Ferzende'lerin anılarını, onların mücadelesini zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Ferzende
Adı Soyadı: İbrahim Xelil Hudo
Doğum Yeri: Lazkiye
Anne - Baba Adı: Fehime - Ahmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Mart 2017 / Medya Savunma Alanları