Gerillalar: 2017’de Önderliği özgürleştireceğiz

HPG/YJA Star gerillaları, "2017’de Önderliği özgürleştireceğiz, halkımızın ve tüm insanlığın esaret zincirlerini parçalayacağız. Halkların demokratik geleceğini Önderliğin özgürlüğü temelinde sağlayacağız" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde gelişen komplonun 18. yılında Şengal’de bulunan HPG-YJA Star gerillaları ajansımıza değerlendirmelerde bulundu.

Büyük halk direnişleri, gerillanın direnişi ve demokratik yaşamın Rojava ve Şengal’deki inşası ile komplocuların büyük bir darbe aldığını ifade eden HPG ve YJA Star gerillaları, 2017 yılının Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü temelinde halkların özgür geleceğinin ve barışın teminat altına alınacağı bir yıl olacağı görüşündeler.

 ‘KÜRT HALKINI TESLİM ALAMAYACAKLAR’

VİYAN APOCU BAWAN: “15 Şubat Komplosu’nun 18. yıl dönümünü HPG ve YJA-Star gerillaları olarak nefretle kınıyoruz. Uluslararası komplo hiçbir ahlaki, insani ölçü gözetilmeksizin birçok devletin dahil olduğu kirli bir ittifak sonucunda Önder APO’nun esareti ile sonuçlandı. Önderlik esir alınarak Kürt’lerin özgürlük mücadelesinin tasfiye edilebileceği düşünüldü. Ancak tam aksine Önderlik esir alındığında Kürdistan’ın dört parçasında ve bir çok ülkede büyük serhıldanlarla Önderlik sahiplenildi. Dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri görülmemiş düzeyde fedai eylemler gerçekleşti. Tabii bu durum herkesi şoke etti, Önderliğin bu düzeyde sahiplenileceğini hesaba katmamışlardı. Bizler de kendini halkı için feda eden, çocukluğundan bu yana Kürt halkının özgürlüğü için çok büyük emekler sarf eden Önderliğin, emek ve çabalarına layık olabilmek için kendimizi O’nun felsefesinin yılmaz savaşçıları haline getirerek, komploculardan hesap sormalıyız. Cizre’nin bodrumlarında canlı canlı ateşe verilen gençler, Nusaybin sokaklarında katledilen çocuklar teslim olmayacağız derken Önderliğin mücadelesine nasıl sahip çıkılabileceğini, bu halkın teslim alınamayacağını gösterdiler.”

'ÖNDERLİK DEMOKRATİK DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ'

DENİZ ARARAT: Komplocuları ve komploda rol alan, zemin sunan tüm güçleri kınarken bedenlerini ateşe vererek Önderlik etrafında ateşten bir çember oluşturan şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Sonuna dek o arkadaşların takipçileri olacağız, hedeflerini gerçekleştirmek için sonuna dek savaşacağız. Emperyalist güçler Ortadoğu’yu yeniden dizayn etmek için müdahale ettiklerinde ilk olarak Önderliğe saldırdılar. Çünkü Önderlik ve PKK Ortadoğu’da oynanan kirli oyunlar ve sömürgeci hesapların önündeki en büyük engeldi. 7’den 70’e halkın direnişi, dağlardaki ve zindandaki direniş komplonun amacına ulaşmasına izin vermese de geliştirilen tecrit ve halka dönük yoğun saldırılarla komplo sürdürülmek isteniyor. Ancak özellikle 2016 yılında geliştirilen büyük direniş, başta Türk devleti olmak üzere komplocuların dört parça Kürdistan ve Ortadoğu özelinde sonuç almalarını engelledi ve boşa çıkardı. Bunda Önderliğin İmralı direnişi belirleyiciydi. Halka ve militanlarına ne temelde yaşamalarını ve savaşmaları gerektiğini anlatıyordu. Önderlik hem felsefesi hem zindan direnişi ile Ortadoğu’da gelişen halk direnişlerinin ve demokratik dönüşümün öncülüğünü yapıyor.

'2017’de ESARET ZİNCİRLERİNİ PARÇALAYACAĞIZ'

BERXWEDAN QERECDAX: “Önderliğe karşı 9 Ekim’de başlayıp 15 Şubat’ta esaretle sonuçlanan komployu nefretle kınıyor, tüm şehit yoldaşlarımızı anıyorum. Önder APO tüm halkların eşitliğini, adalet ve özgürlüğünü savunuyor. Önder APO’nun öncülük ettiği halkların özgürlük mücadelesinin önünü alabilmek, dur diyebilmek için komplo gerçekleştirildi. Önderlik büyük emek ve çabalarla, asıl hedefleneni görerek emperyalist oyunların önünü aldı. Halkların kardeşçe ve adilce bir arada yaşayabilmelerinin önünü açarak komplonun hedefine ulaşamamasını sağladı. 2017’de Önderliği özgürleştireceğiz, halkımızın ve tüm insanlığın esaret zincirlerini parçalayacağız. Halkların demokratik geleceğini Önderliğin özgürlüğü temelinde sağlayacağız. Barışı teminat altına alacağız.”