Gerillalar Çelê ve Kerboran’da eylemler gerçekleştirdi

HPG/YJA Star gerillaları Çelê ve Kerboran’da eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde 2 konteynır ve 1 mevzi imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerillaların gerçekleştirdiği eylemler ve Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

KOORDİNE TEPESİNE EYLEM

“29 Mart günü güçlerimiz saat 11.00 - 12.00 arasında Hakkari’nin Çelê ilçesi sınırında bulunan Koordine tepesinde bulunana askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 konteynır ve 1 mevzinin hedef alınıp yakın mesafeden etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Ayrıca eylem esnasında savaş uçakları Ertuş alanını bombalamıştır.

NİZAMİYE ÖNÜNDE TOPLANAN ASKERLER VURULDU

2. 28 Mart günü güçlerimiz Mardin’in Kerboran(Dargeçit) ilçesine bağlı Werzıkê karakolunda bulunan nizamiye önünde toplanan askerlere yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Ayrıca güçlerimiz Kerboran’a bağlı İvana ve Xelila köyleri arasındaki internet hattını yakarak imha etmiştir.

TÜRK ORDUSUNUN OPERASYONLARI SÜRÜYOR

21 Mart günü TC ordusu Şırnak’a bağlı Avkamasiya, Cıfanê ve Aket alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz geri çekilmiştir.

28 Mart günü TC ordusu Nevaner, Tıterê ve Gundıkremo alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon aynı gün sonuçsuz geri çekilmiştir. Ayrıca Gırê Çolya ve Bılıka alanlarında düşman hareketlilik içerisinde bulunmaktadır.

SAVAŞ UÇAKLARI XAKURKE VE AVAŞİN’I BOMBALADI

29 Mart günü TC ordusu savaş uçakları Medya Savunma Alanlarımızdan Xakurke alanına bağlı Kanireşê alanını, saat 17.00’de Avaşin alanına bağlı Mervanos mıntıkasını bombalamıştır.”