Güney Kürdistanlı vekiller: Herkes bu uygulamalara karşı tavır almalı

Goran Hareketi ile Komala İslam vekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Komala İslam, Goran Hareketi ve YNK milletvekilleri, herkesi bu uygulamalara karşı tavır almaya çağırdı.

Goran Hareketi ile Komala İslam vekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Komala İslam, Goran Hareketi ve YNK milletvekilleri, herkesi bu uygulamalara karşı tavır almaya çağırdı.

ANF’ye konuşan Goran Hareketi ve Komala İslam vekilleri, KDP’nin partilerine mensup vekilleri tutuklayan tutumlarını kınadı. Vekiller, herkesi bu uygulamalara karşı tavır almaya çağırdı.

Gözaltılara sert tepki gösteren Goran Hareketi Milletvekili Bestun Faik, “Oldukça kötü bir durum. ‘Bu, krizi çözmek için partilerle görüşmeler yapıyorum’ diyen, KDP’nin gerçeğini gösteriyor. Eğer bir durum var ise, kanunlarla çözülebilir. Daha önce parlamento başkanı Yusuf Muhammed’in Hewler’e girişine izin vermedikten sonra bir daha böyle bir şey yapmamalıydı. Kaldı ki kendileri bir daha böyle bir şeyi yapmayacaklarını söylemişlerdi. Maalesef KDP oldukça kötü işler yapıyor ve buna karşı kesinlikle tavır almak gerekir” şeklinde konuştu.

Komala İslam Milletvekili Hewraman Heme Şerif ise şunları dile getirdi: “Bu göz altıları kınıyoruz. KDP yasaları çiğniyor. Daha önce yaptıklarının aynısını tekrarlaması kabul edilir değildir. Buna sessiz kalınmamalıdır.”

Göz altılara tepki gösteren YNK Milletvekili Salar Mahmut da “Oldukça kötü bir durum. KDP’nin birileri ile bir sorunu var ise bunu kanunlar, yasalar yoluyla çözmeli. Bu şekilde göz altılarla olacak şey değil. Milletvekilleri sıradan insanlar değil. Saygı gösterilmelidir. Bu tutumla KDP sorunu çözemez. Kriz bu şekilde daha da derinleştir” dedi.

Akşam saatlerinde Hewler’e gitmek için Süleymaniye’den yola çıkan Goran Hareketi Milletvekili Ali Heme Salih ile Komala İslam milletvekili Soran Ömer Hewler girişinde KDP’ye bağlı Pırdê (Altın Köprü) asayiş güçleri tarafından durdurularak göz altına alınmışlardı. Göz altı sırasında hakarete maruz kaldıkları ve darp edildikleri belirtilen vekiller, gece saat 23.00 sularında Süleymaniye’ye geri gönderildiler.