GÖRÜNTÜLÜ

Güneyli gençler: Kandil bizim için şeref ve kimliktir

Güney Kürdistanlı yüzlerce genç, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal politikaları ve işbirlikçiliğe karşı gerillayı desteklemek için Kandil’e gitti. Gençler, ''gerilla biziz, biz gerillayız'' mesajı verdi.

Germiyan, Süleymaniye, Kerkük, Şarezor, Raperin, Hewler ve Koy Sancak’tan toplanan yüzlerce Güney Kürdistanlı genç, dün Kandil’e buluştu.

ANF’ye konuşan Güneyli gençler, Kandil ve Şengal’e karşı planlanan işgal planlarına tepki gösterdi.

Kandil’den yürüyüşe katılım sağlayan Şemal İsmail ise şu mesajı verdi: büyük bir amaç için bu eyleme katıldık.  Biz güney gençleri olarak, Kürtlerin engellenmek istenen mücadelesine sahip çıkmak için buradayız.  Burada bütün Kürt siyasi partilerine çağrımızdır; hepsi bir çatı altında birleşsinler.  Kandil çok stratejik bir yer ve Kürtler için bir kale rolünü oynamaktadır. Bu yüzden Kürdistan’ın her yerini Kandil gibi bir kaleye dönüştürmemiz gerekli. Kandil bizim için bir şeref ve kimliktir. Bundan dolayı başımız hep dik, alnımız aktır.“

Süleymaniye’den yürüyüşe katılan Karwan Mahmud, yürüyüşün amacına yönelik olarak “Kandil’e, Güney Kürdistan’daki tüm siyasi partilere çağrı yapmak için geldik. Gerilla da bizim gibi Kürt’tür ve dört parça Kürdistan’da özgürlük için, mücadele vermektedir. Siyasi partilere diyoruz ki,  ‘Biz gerillayız, gerilla da biziz. Gerilla her yerdedir ve her yerde de Kürtler vardır“ dedi.

Güney Kürdistan’ın Kerkük şehrinden Hüseyin Muhammed ise,  Güneyli yurtsever gençler olarak, Türk devletinin faşist politikalarını kınamak için Kandil’e geldiğini vurgulayarak “Aynı zamanda Güney Kürdistan hükümetinin özellikle de KDP’nin politikalarını kınıyoruz. KDP’nin kendi vatandaşlarına ve PKK’ye karşı izlediği politikalar oldukça kirlidir. KDP’nin, PKK’ye yönelik Şengal ve Kandil üzerinden geliştirdiği tehditlerden dolayı yeter demek için buradayız.’’