GÖRÜNTÜLÜ

Güneyli sanatçılar: Bu savaş ihanet savaşıdır

Güney Kürdistanlı yerel sanatçılar, çetelerin Şengal saldırısını kınarken başlatılan bu savaşın tamamen ihanet savaşı olduğunu söyledi.

 

KDP’nin 3 Mart Şengal saldırısına tepki gösteren Güney Kürdistanlı yerel sanatçılar herkese Şengal halkına sahip çıkma çağrısı yaparak, “Biz Şengal’e yapılan saldırıyı bırakuji savaşı olarak değerlendirmiyoruz. Bunun adı ihanet savaşıdır. Herkes ve özellikle sanatçılar bu saldırı karşısında tutum almalıdır” dedi.

ANF’ye konuşan sanatçıların görüşleri şöyle:

‘HENÜZ YARALAR SARILMAMIŞKEN...’

İmad Hewlêri: Çetelerin Şengal saldırısını kınıyorum. Şengal halkı henüz eski yaralarını sarmamışken “Roj Peşmergeleri” adı altında yeni bir saldırının geliştirilmiş olması tesadüf değildir. Şengal toplumu çok baskı ve işkence görmüş bir toplumdur. Güney’deki bütün sanatçılar bu saldırıya karşı tavır almalıdır. Sanatımızla Şengal saldırısını kınamalı, gerçeğini ortaya koymalıyız. Güney Kürdistan’daki bütün sanatçıların daha duyarlı olmaları ve bu saldırıyı kınamaları gerekir. Bu çeteler içerde ve dışarıdan destekleniyorlar. Bunlar peşmerge değiller. Peşmergelerin kutsal bir adı vardır. Peşmerge adı altında saldırarak peşmergeleri işbirlikçi göstermek istiyorlar. Şengal toplumuna saldırılmamalıdır.

‘ARTIK ÖZGÜRLÜK İÇİN ŞARKI SÖYLEMEK İSTİYORUM’

Daha Tahir: Bir sanatçı olarak diyorum ki ‘edî bese!’ Artık Kürt ulusal birliği kurulmalı. Bir sanatçı olarak özgürlük şarkılarını haykırmak istiyorum. Şengal’de yapılanlar düşmanın hizmetine giriyor ve Kürt birliğini yok ediyor. İşgalciler bizim birbirimizi yok etmemizi istiyorlar. Bütün Kürt sanatçılarına ve öğretmenlerine çağrıda bulunuyorum, bu yapılan saldırılara karşı seslerini çıkarsınlar. Bütün sanatçılar Kürtlerin birliği için mücadele etmelidir.

‘İHANETİN BAŞKA BİR AÇIKLAMASI YOKTUR’

Kara Muhamed: Herkes bu yaşananları iyi kavramalıdır. Şengal’e yapılan saldırının ihanetten başka bir açıklaması olamaz. Sanatçılar toplumun öncü gücü olarak bütün yönleri ile Şengal üzerine yapılan bu saldırının ihanet olduğunu herkese anlatmalıdırlar. Bu saldırı aynı zamanda geleceğimize, değerlerimize ve şehitlerimizin bıraktığı mirasa bir saldırıdır. Onun için başta sanatçılar olmak üzere herkes bu saldırılara karşı net bir tavır içinde olmalıdır. Herkes iyi bilmelidir ki, bizim direnişle, mücadeleyle dolu bir tarihimiz vardır. Bundan dolayı onurumuza ve değerlerimize sahip çıkmalıyız.