Hakkari'de HDP'nin 151 sandık kurulu başkanı reddedildi

HDP'nin Hakkari'de sandık kurulu başkanlığı için belirlediği 151 isim reddedildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari İl Örgütü’nün sandık kurulu başkanlığı için belirlediği 151 isim, gerekçe gösterilmeden önce İlçe Seçim Kurulu, ardından İl Seçim Kurulu ve en son başvurulan Yüksek Seçim Kurulu tarafından reddedildi. 

HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, Hakkari geneli toplam 497 sadığın kurulacağını belirterek, merkezde kurulacak 151 sandık için müracaat ettikleri İlçe Secim Kurulu’nun gerekçe göstermeden listeyi reddettiğini söyledi. 

'HİÇBİR ÜYE BULUNMUYOR'

Besi, diğer siyasi partilerin sandık görevlisi bulmakta dahi zorlandığını dile getirerek, şunları ifade etti:

"Sadece ‘Yapılan mutabakat neticesinde varılan sonuç olarak reddine’ diye bir ibare kullanılmış. Biz bunun üzerine İl Seçim Kurulu’na müracaat ettik. İl Seçim Kurulu da bu başvurumuzu reddetti. Aynı gerekçeyle biz bu sefer Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) müracaat ettik. YSK’dan bize ret yazısı geldi. Aslında kentteki diğer siyasi partiler yaptığımız müracaatı olumlu görmelerine ve bize destek vermelerine rağmen, çoğunluk olarak Yüksek Seçim Kurulu’ndaki hakimler reddettiler. Yani şu anda Hakkari’de sandık kurulu başkanlığını yapacak hiçbir siyasi partinin üyesi bulunmamaktadır. Zaten diğer siyasi partilerin değil 151 sandık kurulu başkanı 50 tane sandık görevlisi bulamazlar. Hakkari’de uygulanan özel bir yaklaşımla bizim başvurularımız redddedildi."