Hakkari, Yüksekova, Ağrı ve Muş’ta Newroz kutlamaları başladı

Hakkari, Yüksekova, Ağrı ve Muş’ta “Mutlaka kazanacağız” şiarıyla Newroz alanlarına akan binler kutlamaya başladı.

HAKKARİ

Hakkari’de sabahın erken saatlerinden itibaren mahallelerden Newoz alanına akın başladı. Rengarenk ulusal kıyafetleri ile kutlama alanı olan Belediye Otogarı’na yürüyen halk, alanın girişine kurulan kontrol noktalarından geçerek giriş yaptı. Alana slogan ve zılgıtları ile ulaşanlar, klamlar eşliğinde halay çekti. Mitinge, HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca ve HDP Van Milletvekili Lezgin Botan katılıyor. 

YÜKSEKOVA ENGEL DİNLEMEDİ 

“Sokağa çıkma yasağı” nedeniyle 2016 Newroz'unun kutlanamadığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, sabahın erken saatlerinde tüm engelleme girişimlerine rağmen mahalle ve köylerinden binlerce kişi, kutlamanın yapılacağı Yeni Stadyum alanına ulaştı. 

Alana tüm baskı ve engellemelere rağmen halk renkleri ile akmaya ve çalınan müzikler eşliğinde halaya durmaya devam ediyor.

AĞRI

Ağrı’da günlerdir hazırlıkları süren Newroz’un kutlanacağı Belediye Açık Otoparkı’na akın sürüyor. HDP ve DBP ilçe örgütlerinin önünden ücretsiz kalkan otobüslerle alana gelmeye devam eden halk, çalınan ezgiler eşliğinde halaya duruyor. “Mutlaka kazanacağız, Newroz Pîroz be” pankartının asıldığı HDP, DBP bayrakları ile süslenen alanda halk, “NA” flamlarını dalgalandırıyor. 

HDP Ağrı milletvekilleri Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ve Ağrı Belediye Eşbaşkanı Sırrı Sakık’ın katıldığı kutlama tertip komitesinin konuşması ile başladı.

MUŞ

Muş’da kutlamanın yapılacağı İstasyon Meydanı’na halk akın etmeye başladı. Valiliğin dün yasakladığı “Mutlaka Kazanacağız” pankartı alana asılmazken HDP ile “Hayır” flamalarının alana girmesine izin verildi. Valinin yasağına rağmen halk Newroz alanına renkleri ile yürümeye devam ediyor.