Halk Savunma Merkezi Kahramanlık Haftası'nı kutladı

Kahramanlık Haftası'nı kutlayan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, “Komutan Egîd’in taşıdığı kararlılık ve cesaret ile yarattığı askeri kültürün tüm Kürdistan Halk Savunma Kuvvetleri için her daim bir pusula olacağının sözünü veriyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Kahramanlık Haftası’na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Komutanlık, “Kahramanlar, halkının varlığını kesinleştirme ve geleceğini belirleme yolunda devrimsel adımların atılmasına öncülük eden kimselerdir. Halklar, kendileri için büyük fedakarlık yapan kahramanlarını unutmadıkları gibi, her daim o kahramanların izinden giderek benliklerini kalıcı kılmaktadırlar. Kahramanlarına sahip çıkmayan halklar, erimeye ve yok olmaya mahkumdurlar. Kürdistan halkı da varlığını ortaya koyma ve kesinleştirme günleri olarak 21-28 Mart tarihleri arasındaki bir haftalık süreci Kahramanlık Haftası olarak adlandırmakta ve canını kendisi için feda eden kahraman şehitlerini anmaktadır. Kahramanlık Haftası, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan yoldaşın sömürgeci uygulamalara karşı Newroz’da gerçekleştirdiği kahramanlık eylemi ile Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaşın gerillanın Kürdistan’da temellerini atma ve yenilmez kılma sürecinde Gabar’da şehit düştüğü günleri ifade etmektedir” dedi.

Komutanlık açıklamasında şu hususlara yer verildi:

“Kürt halkının diriliş bayramı, Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın büyük komutanı olan Egîd yoldaşın Önder Apo çizgisindeki kararlı, cesaretli ve disiplinli duruşu, bu direnişin başarıya ulaşmasının en büyük nedenidir. Gerillayı Kürdistan’da geliştirmenin zorunluluğunu ve bunun öncülüğünü yapmayı, ruhunda, yüreğinde ve beyninde derin bir şekilde yaşamış olan Komutan Egîd’in bu kahraman duruşu, halkımızı yok olmanın eşiğinden döndermiş; tekrardan dirilterek, özgürlüğü için savaşan Kürt toplum gerçekliğinin yaratılmasına zemin olmuştur. Öyle ki; yalnızca Kuzey Kürdistan’da değil, Kürdistan’ın tüm parçalarında önemli bir etki yaratan Egîd ruhu, bugün Şengal, Rojava ve Amed Surları başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde halkımızın özgürlüğünün yegane teminatı olmuştur. Kuşkusuz bu tarihsel gelişmenin öncü komutanı Egîd yoldaş, bu bağlamda gerçek bir “Ulusal Kahraman”dır.

Mücadele tarihinde yaşanan her önemli şahadet halkasını büyük bir hamleye dönüştüren Önder Apo ve partimiz PKK, değerli komutan Egîd yoldaşın şahadetinde de aynı tarzda Egîdlerin anısına bağlılığın bir gereği olarak ARGK’yi ilan etmiş ve tüm Kürdistan’da gerilla savaşı tırmandırılarak ordulaşma süreci başlatılmıştır. Devrimci Halk Savaşı temelinde yükselen Kürdistan Özgürlük Mücadelesi, bugün başarı aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Bu eşsiz komutanın izinden giden, Kürdistan halkının en değerli evlatları, onun temellerini atmış olduğu gerilla ordusunu, bugün, nereden gelirse gelsin, Kürdistan halkına yönelik gelişebilecek her türlü saldırıya karşılık verecek ve halkının özgürlüğünü sağlayacak bir aşamaya taşımıştır. Komutan Egîd’in takipçileri, bugün Şengal, Kerkük, Zagros, Dersim, Amed, Amanos, Karadeniz ve Egîdlerin meskeni Botan başta olmak üzere Kürdistan’ın dört bir yanında halkının savunmasını yapmakta, yiğitçe bir mücadelenin yürütücüsü olarak Kürt halkının özgürlüğünü garanti altında tutmaktadır.

Bu büyük şahadetin 31’inci yıldönümü vesilesiyle, bir kez daha ölümsüz komutanımız Egîd yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin anıları önünde saygıyla eğiliyor, Komutan Egîd’in taşıdığı kararlılık ve cesaret ile yarattığı askeri kültürün tüm Kürdistan Halk Savunma Kuvvetleri için her daim bir pusula olacağının sözünü veriyor, bu temelde halkımızın ve Egîdlerin çizgisinde mücadele yürüten tüm yoldaşların Kahramanlık Haftası’nı bir kez daha kutluyoruz.”