Hasekê’de çatışmalar sürüyor

YPG Basın Merkezi, çete gruplarının Êzîziyê mahallesinde konumlanan güçlere yönelik düzenlediği saldırı ardından yaşanan çatışmada öldürülen çete sapışının tespit edilemediğini belirtti.

YPG Basın Merkezi, çete gruplarının Êzîziyê mahallesinde konumlanan güçlere yönelik düzenlediği saldırı ardından yaşanan çatışmada öldürülen çete sapışının tespit edilemediğini belirtti. Komutan Rubar Qamışlo Hamlesi kapsamında Kobanê ve Cizîr kantonlarının güçlerinin Rakka-Girê Spî yolu üzerindeki operasyonlarının devam ettiğini de duyurdu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin Hesekê merkezine yönelik saldırılarının devam ettiğini belirtti. Dün gece çete gruplarının Ezîziyê mahallesinde konumlanan YPG / YPJ güçlerine yönelik saldırı düzenlediğini kaydeden YPG Basın Merkezi, “Güçlerimizin müdahalesi ardından alanda kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çetelerin bu çatışmadaki ölü ve yaralı sayısı tespit edilememiştir.

Bugün sabah saatlerinde güçlerimiz, çetelerin Ezîziyê mahallesine yönelik saldırılarını örgütledikleri Eb Şoq köyüne yönelik operasyon düzenlemiştir. Köy ve çevresinde güçlerimiz ile çete grupları arasındaki çatışmalar devam etmektedir” dedi.

RAKKA-GİRÊ SPÎ YOLU ÜZERİNDEKİ OPERASYON SÜRÜYOR

Diğer taraftan, Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi ise 54’üncü gününde sürüyor. Hamle Kapsamında Rakka-Girê Spî yolu üzerindeki operasyonun devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi şunları ifade etti: “Dün gece güçlerimizin bu alanda yürüttüğü operasyonlarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.”

YPG Basın Merkezi, dün öğleden sonra Serêkaniyê YPG Halkla İlişkiler Bürosu’na yönelik bir terörist saldırı düzenlendiğini de açıkladı.

“Güçlerimizin tedbir ve müdahalesiyle hedefine ulaşamayan 1 DAİŞ üyesi alandan kaçmış ve bomba yüklü motosikleti uzaktan patlatmıştır. Bu patlamada 2 savaşçımız hafif yaralanmıştır” diyen YPG Basın Merkezi, bu saldırı ardından Anti Terör Birlikleri’nin saldırganın yakalanması amacıyla bir operasyon başlattığını da kaydetti. Bu operasyon esnasında Anti Terör Birlikleri’nin ikinci bir saldırı için hazırlanan patlayıcı yüklü bir motosikleti ele geçirdiğini de ifade etti.