Heftanin’de Türk ordusu püskürtüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Heftanin’deki operasyon girişimine ilişkin detayları açıkladı. HPG, gerillaların Türk ordusunu püskürttüğünü belirtti.

HPG açıklamasında, gerillaların Oremar’da eylem düzenlediği bildirildi.

Yazılı açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM, Heftanin’deki operasyona ilişkin şu bilgileri verdi:

HEFTANİN OPERASYONU

10 Mart günü sabah saatlerinde Heftanin alanı sınırında Türk ordusu sınır birlikleri ile çete ve kontraların katıldığı operasyon hakkında açıklama yapmıştık. Bu operasyon girişimi hakkındaki detaylı bilgiler şöyledir;

Sabah saatlerinde asker ve çetelerden oluşan grup Heftanin alanı sınırında bulunan Keçel tepesi ve Bêzenıkê alanına giriş yapmış, saat 08:00'de ise bu operasyon gurubu Partizan tepesine doğru ilerlemeye çalışmıştır. Bu operasyon grubunun hareketliliği Gerillalarımız tarafından fark edilmiş ve etkili vuruşlar ile durdurulmuştur. Türk ordusu çatışmaların yaşandığı saatlerde Qesrok, Partizan ve Geliyê Pisaxa alanlarını yoğun bir tarzda obüs ve havanlar ile bombalamış, saat 11:00'den sonra ise savaş uçakları Partizan tepesi yamaçlarına bombardıman düzenlemiştir.

Partizan tepesi yamaçlarına yoğun yapılan bombardımanlar sonrası saat 16:00'da TC askerleri tekrardan bir sızma girişiminde bulunmuştur. Bu girişime anında karşılık veren Gerillalarımız ile asker ve çetelerden oluşan grup arasında saat 18:00'e kadar çatışma devam etmiştir. Türk ordusunun bu girişimi de boşa çıkarılırken Keçel tepesi ve Bêzenıkê alanında bulunan operasyon birlikleri geri çekilmiştir. Bu çatışmalar da asker ve çete kayıpları hakkında net bilgi elde edilememiştir.

Yine çatışmalar esnasında 2 Gerillamız ile bağlantı sağlanamamıştır. Elde edilecek bilgiler sonrası Gerillalarımız hakkındaki bilgiler paylaşılacaktır.

OREMAR’DE EYLEM

HPG-BİM açıklamasında, Oremar’daki eyleme ilişkin ise şu bilgiler verildi:

10 Mart günü saat 05.00 - 08.30 arasında Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Oremar alanında bulunan Şehit Rahime tepesindeki askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlenmiştir. Yapılan eylemlerde 2 asker öldürülürken gelen askerlerin de etkili vurulmasıyla 1 asker daha öldürülmüştür.

Eylem sonrası savaş uçakları alan çevresini bombalarken, havan ve obüsler ile de top atışı yapılmıştır. Bu eylem son süreçte şehit düşen Gerillalarımız anısına yapılmıştır.

10 Mart günü saat 10:00'da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesi sınırında bulunan Koordine tepesi yönelik Gerillalarımız tarafından ağır silahlar ile bir eylem düzenlenmiştir. Tepedeki mevzilere yapılan isabetli vuruşlarda ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.