Hesekêliler iki savaşçıyı son yolculuğuna uğurladı

Hesekêliler, Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Dêrazor Askeri Meclisi’ne bağlı iki özgürlük savaşçısını son yolculuğuna uğurladı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi, Rakka’yı Özgürleştirme Hamlesi’nde DAİŞ çeteleri ile savaşırken yaşamını yitiren Dêrazor Askeri Meclisi savaşçılarından Mihemed Faris (Zagros) ve Xalid El-Oda'yı (Ensar) bir törenle Şedadê’ye uğurladı. Törene aileler, QSD savaşçıları ve onlarca Hesekêli katıldı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Merkezi’nde yapılan törende konuşan Meclis Üyesi Ehmed Esed, “Şehitlerin fedakarlıkları sayesinde özgürlük ve demokrasi yolu aydınlandı. Sonuna kadar özgürlük şehitlerinin yolundan gideceğiz” dedi.

'SURİYE'NİN TAMAMINI AYDINLATACAĞIZ'

Özerk Yönetim temsilcilerinden Mawend Xelo da şunları söyledi: “Şehit ailelerine  ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Canlarını aydınlık yolunda feda etmekten çekinmeyen özgürlük savaşçıları, kendilerini Önder Apo’nun felsefe ve fikirleriyle yoğurdular ve bu zihinle sonuna kadar mücadele ettiler. Hesekê, Rakkaa, Dêrazor ya da Suriye’nin başka bir bölgesi arasında fark gözetmiyoruz. Çünkü amacımız öncelikli olarak DAIŞ’in topraklarımızdan sökülüp atılmasıdır, Suriye’nin tamamının özgürleştirilerek karanlıklardan aydınlıklara çıkarılmasıdır."

Aileler de evlatlarının yolundan yürüyecekleri mesajını verdi.

Törenin ardından iki savaşçının cenazesi slogan ve zılgıtlar eşliğinde Şedadê’ye doğru yola çıkarıldı.