HPG’den üç aylık savaş bilançosu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun saldırıları ve Şengal direnişine ilişkin üç aylık savaş bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre Türk ordusu saldırılarını arttırırken, Şengal’de çetelerin ağır kayıplar verdi.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk ordusunun saldırıları ve Şengal direnişine ilişkin üç aylık savaş bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre Türk ordusu saldırılarını arttırırken, Şengal’de çetelerin ağır kayıplar verdi.  

HPG-BİM, bahar ayları ile birlikte Türk ordusunun ateşkesi ihlal etmek suretiyle yoğun askeri hareketlilik içine girdiğini kaydetti. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Önderliğimizin ve Hareketimizin başlatmış olduğu Demokratik Çözüm Hamlesi süreci 2015 yılından itibaren güçlerimizin duyarlı, disiplinli tarz- taktikleri ile sürecin taşıdığı tarihi sorumluluğa denk bir yaklaşım ile hareket edilerek sürmüştür. Ancak bahar ayları ile birlikte Türk Ordusu tarafından ateşkesin ihlal edilmesi suretiyle yoğun askeri hareketlilikler artmıştır. Türk ordusu tarafından sürdürülen bu askeri hareketlilikler en son 2013 yılından bu yana ilk kez 30 Haziran günü gerçekleşen hava saldırılarıyla ateşkesin tek taraflı bitirildiğinin beyanı da olmuştur. Türk ordusu bu süre içerisinde Kara operasyonlarına hız vermiş çatışma ortamına vesile olacak yoğun pusulamaları sürekli olarak arttırmıştır. İnsansız hava araçlarının sürdürdüğü keşif uçuşları aralıksız devam etmiş bunu takiben ağır silahlar eşliğinde havan, obüs ve top atışları bombardımanları başta Medya Savunma Alanlarımız olmak üzere güçlerimizin konumlandığı alanlara yönelik olarak sürdürülmüştür.”

429 KEŞİF UÇUŞU, 69 KARA OPERASYONU, 133 TOP SALDIRISI… 

HPG Basın İrtibat Merkezi, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayan askeri hareketliğe ilişkin detaylı bir bilanço çıkardı. 

Buna göre Türk ordusu üç ay içerisinde 429 keşif uçuşu, 69 kara operasyonu, 77 pusulama, 133 tank ve top saldırısı gerçekleştirdi. Ayrıca 151 kez hava hareketliliği yaşandı. 

Toplam 14 çatışma yaşandığını bildiren HPG-BİM, gerillaların 4 eylem gerçekleştirdiğini açıkladı. Bu çatışma ve eylemlerde 7 askerin öldüğü ve 14 askerin yaralandığı ifade edildi. 

HPG-BİM, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında 9 gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı. 

ŞENGAL’DE ÜÇ AYLIK BİLANÇO: 104 ÇETE ÖLDÜRÜLDÜ

HPG-BİM, Şengal’de son üç ayda yaşanan çatışmaların bilançosunu da açıkladı. 

Açıklamada, “Kürdistan Özgürlük Gerillası olarak Şengal de halkımıza karşı geliştirilen katliamın durdurularak mücadelenin Şengal'in özgürleştirilmesi temelinde sürdürülmesi doğrultusunda direniş mücadelemiz her türlü saldırılara rağmen etkin Gerilla eylemliklerimiz çerçevesinde sürmüştür” denildi. 
DAİŞ çetelerinin son üç ayda direniş güçlerince elde edilen mevzilere yoğun saldırılar gerçekleştirdiğini belirten HPG-BİM,  şunları ifade etti: “Çetelerin bu saldırılarına karşı başta HPG – YJA Star Gerillalarımız olmak üzere, YBŞ – YPJ Şengal savaşçıları, MLKP direnişçileri ve direnişte yerini alan Peşmergeler etkili eylemler ile ağır darbeler vurarak çetelerin gerilemesi sağlanmıştır. Direniş mücadelemizin son üç aylık süresi içinde 6 yoldaşımız APO'cu fedai ruh ile mücadele etmiş ve gösterdikleri büyük kahramanlık örneği mücadeleleriyle şahadete ulaşmışlardır.”

Şengal direnişinin üç aylık bilançosuna göre çetelere yönelik gerçekleştirilen eylem ve çatışmaların sayısı 59 olarak tespit edildi.  Bu eylem ve çatışmalarda 104 çete unsuru öldürülürken, 32’si yaralandı. Ayrıca çetelere ait 2’si TIR olmak üzere 10 araç imha edildi, biri Panzer olmak üzere 9 araç da darbelendi. 

Şengal’deki çatışmalarda 6 gerillanın hayatını kaybettiği açıklandı. 

KOALİSYON UÇAKLARI ÇETE NOKTALARINI BOMBALADI

HPG-BİM, Şengal’deki direniş esnasında Koalisyona ait savaş uçaklarının da yüzlerce kez çetelerin konumlama noktalarına bombardıman gerçekleştirdiğini belirterek, “Bu bombardımanların sonuçları ise tarafımızca bilinmemektedir” dedi. 

Açıklama şöyle noktalandı: “Kuzey Kürdistan da Türk ordusunun artan askeri hareketliliklerine karşı başta olmak üzere Halkımıza karşı geliştirilen hiç bir saldırının cevapsız kalmayacağı bilinmelidir. Kürdistan Özgürlük Gerillası Daiş vahşetine karşı görkemli direniş mücadelesini zafere taşıyıncaya kadar Apocu Fedai ruh ile sürdürecektir. Halkımızın değerlerine ve gerilla güçlerimize karşı olası her türden saldırıya Kürdistan Halk Savunma Güçleri olarak meşru müdafaa hakkımız çerçevesinde misilleme hakkımızı etkin kullanacağımız bilinmelidir.”