HPG gerillası Baran ve YPG savaşçısı Erkendî’yi binler uğurladı

HPG gerillası Orhan Baran kod adlı İbrahim Hüso ile YPG savaşçısı Fîras Erkendî kod adlı Fereh Tufan, Qamişlo’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı

3 Mart günü KDP’ye bağlı çetelerin Şengal’e saldırısında yaşamını yitiren HPG gerillası Orhan Baran kod adlı İbrahim Hüso ile 3 Mar günü Şeddade’te yaşamını yitiren YPG savaşçısı Fîras Erkendî kod adlı Fereh Tufan, Qamişlo’da düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.

Baran ve Erkendî’nin Enteriye Mahallesi Halkevi’nden cenazesini alan binlerce kişi, Şehit Delil Saruxan Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Kitle şehitliğe ulaştığında halk tarafından “Şehîd namirin” ve “Kahrolsun ihanet” sloganlarıyla karşılandı.

YPG-YPJ savaşçıları tarafından düzenlenen askeri tören ardından konuşma yapan ve TEV-DEM Yönetim Konseyi üyesi Aldar Xelîl, ailelere başsağlığı dileklerinde bulunarak, “Şehitlerin direnişleri üzerine söylenecek her kelime, verilecek her söz yetersiz kalır. Onur duyulacak en kutsal olan şey şehitlerdir” dedi.

YBŞ/YJŞ güçlerinin saldırılara karşı direnişini selamlayan Aldar Xelîl konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün üzücü bir gün, savaşçılarımız kardeş eliyle şehit düştü. Bu olay tesadüf değildir, planlı bir saldırıdır. Bu planlı saldırılarla Şengal ve Rojava direnişlerini etkisiz kılmak istiyorlar ancak, iyi bilinmelidir ki, plan ve saldırıları sonuçsuz kalacaktır. Binlerce Rojava ve Şengal genci bu uğurda canlarını feda ediyor ve onların izinden de milyonlar yürüyor.”

Aldar Xelîl konuşmasının sonunda, KDP’nin Şengal’i savunmak gibi bir amaç ileri sürüyorsa Sihêlê kapısını neden kapatıp bölgeyi çembere aldığını sorarak, “Bu kadar düşmanlık da olmaz. Siyasetleri bitince saldırıya geçtiler ve gerçek yüzlerini ortaya çıkardılar” diye belirtti.

YPG komutanlarından Gelî Serhat, yaşanan ihanete karşı sessiz kalmayacaklarını söyledi ve “Halkımızı katliamlara karşı koruyacak ve bu ihanete karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Orhan Baran’ın kardeşi Ebdullah Hüso ise şunları belirtti: “Kardeşimin şahadetiyle onur duyuyorum. KDP her zaman Kürt halkının birliği önünde engel olacaktır. Hainlere karşı hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Babam Rojava’da, bir kardeşim Bakur’da, Orhan ise Başur’da şehit düştü. Kürdistan’ın dört parçasında canımızı kalkan yapıp yiğitlerin harmanı topraklarımızı savunacağız.”

Konuşmaların ardından şahadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Törenin ardından şehitlerin naaşları ″Şehîd namrin″ ve “Kahrolsun İhanet” sloganlarıyla toprağa verildi.