HPG gerillası Bozkurt, anıldı

Medya Savunma Alanları’nda 2002 yılında yaşamını yitiren HPG gerillası Faruk Bozkurt (Nasır Karayazı) Limburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde anıldı.

Medya Savunma Alanları’nda 2002 yılında yaşamını yitiren HPG gerillası Faruk Bozkurt (Nasır Karayazı) Limburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) lokalinde Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Derneği (KOMAW) tarafından yapılan bir etkinlikle anıldı.

Anma etkinliğine KOMAW adına Kürt Siyasetçi Ahmet Aktaş, Nasır Karayazı’nın amcaoğlu Ekrem Bozkurt, dayısı Muhyettin Şen, Kürt siyasetçi Mehmet Pîrsûs, Limburg DKTM Eşbaşkanı Nuri Eren, Civaka İslamiya Kurdistan (CİK) Giessen Temsilcisi Hacı Mustafa Adıgüzel ve yaklaşık 120 Kürdistanlı katıldı.

Karayazı ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ardından söz alan Aktaş, Nasır Karayazı’yı tanıdığını ifade ederek, “İhanet sürecinde en önde mücadele eden bir arkadaştı. Bu nedenle arkadaşın şehadeti bize görev ve sorumluluk yüklüyor. Dış ve iç ihanet sürecinin yaşandığı dönemde şehit düşmüştür. Bu açıdan arkadaşın şehadeti bize ağır geldi. Bununla birlikte onun direnişçi ve baş eğmez kişiliği mücadelemizde örnek almamız gereken bir kişiliktir” dedi.

Ekrem Bozkurt ise yaptığı selamla konuşması dışında duygu yoğunluğu nedeniyle konuşamadı. Türkiye’de kalan Nasır Karayazı’nın ağabeyi Zeki Eroğlu gönderdiği yazılı mesajda, “Kürt Özgürlük Hareketi şehitleri önünde Şehit Nasır Ailesi olarak saygı ile eğiliyoruz. Şehit Nasır şahsında tüm şehitlerin acı ve üzüntüsünü paylaşıyoruz. Kürt mücadelesi sonuna kadar sonsuza kadar devam edecek başarıya ulaşacaktır” dedi.

Söz alan Kürt Siyasetçi Mehmet Pîrsûs ise, Karayazıyı kısa süre de olsa tanıdığını, inatçı kişiliği olduğunu belirtti. Pîrsûs, siyasal süreç değerlendirmesinde, Erdoğan ve ekibinin ‘İnanç Mafyaları’ olduğunu dile getirerek, 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘Hayır’ oyu kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Faruk Bozkurt için gönderilen mektup okundu. Anma etkinliği ‘Şehîd namirin’ sloganları ve verilen yemek ardından sona erdi.