HPG gerillası Özevli Saray’da anıldı

Saray DBP ilçe örgütü tarafından 2006 yılında İran askerleriyle girdiği çatışmada yaşamını yitiren Ferdi Özevli (Xebat Özalp) için Tum (Baltepe) köyünde mevlit okutuldu.

Saray DBP ilçe örgütü tarafından 2006 yılında İran askerleriyle  girdiği çatışmada yaşamını yitiren Ferdi Özevli (Xebat Özalp) için Tum (Baltepe) köyünde mevlit okutuldu.

Saray DBP İlçe Örgütü‘nün vermiş olduğu mevlide çok sayıda kişi katıldı. Mevlide katılanlar Ferdi Özevli’nin mezarının bulunduğu Tum mezarlığını ziyaret ederek dualar okudu. Okunan duaların ardından HPG’li Xebat ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler adına saygı duruşunda bulunuldu.

Burada bir konuşma yapan DBP Van il Eşbaşkan Yardımcısı Fadıl Barıştıran, ''İlk başta Kürdistan özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren tüm Şehid aileleri, Serok Apo ve Kürdistan halkına başı sağlığı diliyorum. Makam mevkiimiz ne olursa olsun şehitlerimizin yolunda Sayın Öcalan'ın felsefesiyle durmadan devam edeceğiz. Mazlum Doğanlar, Kemal Pirler, Egitler, Zilanlar, Xebatlar yurtseverlik ruhuyla şehit düşüp Kürt halkına ışık saçarak yol gösteren tüm kahramanların yolunda giden Kürdistan'ın genç kahramanları bu gün Rojava'da Şengal'de Kobanê'de 4 parça Kürdistan topraklarındaki DAİŞ gibi vahşi, barbar çetelerle mücadele ederek Ortadoğu’daki tüm halklar için insanlık onurunu korumaya çalışıyorlar. Bu uğurda yaşamını yitirenler insanlık onurunu koruyarak yobaz ve hain çetelere karşı masum insanların yanında yer alarak şehadete ulaşmışlardır.”

Gerilla Özevli’nin Özalp'ın babası Burhan Özevli ise, ''Tüm halklar içerisinde en çok acı ve keder Kürdistan coğrafyasında yaşanıyor.  Bugün Kürdistan topraklarında Hain çete ve devletlerin Kürt halkı üzerinde uygulamış olduğu insanlı dışı politikalara karşı Kürdistan'ın genç kahramanları, Kürt halkının özgürlüğü olsun gerek Kürdistan topraklarında yaşayan tüm halklar için insanlık, onur ve kardeşliğin etkili olabilmesi için mücadele ediyorlar. Şehid düşen evlatlarımız ve yoldaşlarımızla gurur duyuyoruz'' dedi.

Anma töreni daha sonra okunan şiirler ve ‘Şehid namirin’ sloganlarıyla son buldu.

 

...