HPG: Heftanin’de operasyon yapmak isteyen asker ve korucular vuruldu

HPG Basın İrtibat Merkezi, Heftanin’de operasyon geliştirmek isteyen Türk ordu güçlerinin vurulduğunu duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun bugün sabah saatlerinde Heftanin’de geliştirmek istediği operasyona ilişkin şu açıklamada bulundu:

Bugün saat 06:15'te Türk ordusuna ait sınır birliklerinden oluşan askerler ile Şırnak'ın Uludere(Qileban) ilçesine bağlı Şenoba beldesi (Sêgirkê), Bileh, Taşdelen(Nêrweh) ve Kiror köy ve beldelerinden getirilen korucuların katılımıyla bir operasyon girişimi olmuştur. Medya Savunma alanlarımıza bağlı Heftanin alanı sınırında bulunan Keçel tepesi ve Bêzenikê alanında geliştirilen bu operasyon girişimine karşı gerillalarımız anında karşı ateş açmıştır.

Heftanin alanına yönelik sınır hattında bulunan Vacip ve Tepe Serbend karakollarından ise obüs, havan ve top atışları yapılmıştır. Aynı saatlerde Gelîyê Pîsaxa (Pısaxa Vadisi) ise savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.

Gerillalarımızın verdiği karşılık ardından bu operasyon birimleri bir kademe geri çekilmiştir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

HPG-BİM, Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik düzenlediği hava saldırılarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

9 Mart günü saat 12:15 ile 14:00 arası Türk ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma alanlarımızdan Xakurke'ye bağlı Arê boğazı çevresini ve Mıslokê alanına bombardıman düzenlemiştir.

Aynı gün saat 18:15 ile 19:00 arası ise Zagros alanımıza bağlı Mêrvanıs mıntıkası ile Zap bölgesine bağlı Çemço alanı da savaş uçakları tarafından bombalanmıştır.