İdil'de 8 Mart binlerce kadınla kutlandı

İdil'de düzenlenen 8 Mart mitinginde kadınlar Öcalan'ın özgürlüğünü istedi

İdil'de düzenlenen 8 Mart mitinginde kadınlar Öcalan'ın özgürlüğünü istedi. Mitingde, 7 Haziran seçimleri için kadınlara öncü olma çağrısı yapıldı.
 
Şırnak’ın İdil (Hezex) ilçesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen mitinge binlerce kadın katıldı. “Kobanê’de direnen kadınla örgütlenelim, yaşamı özgürleştirelim” şiarıyla Atakent Mahallesindeki Newroz alanında düzenlenen mitingde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük istendi.
 
ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE YAŞAMINI YİTİREN KADINLAR UNUTULMADI
 
HDP ve DBP ilçe eş başkanları, İdil ilçe ve ilçeye bağlı Sırtköy (Deştadare) belde Belediye eş başkanları ve Barış Anneleri Meclisi üyelerinin yanı sıra binlerce kadının yöresel kıyafetleriyle katıldığı miting alanı YPJ ve KJK flamalarıyla süslendi. Alana, Gülnaz Karataş (Beritan), Paris’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Layla Şaylemez ile özgürlük mücadelesinde yaşamını yitiren kadınların posterleri de asılırken, eylemde “Em di reya se jinen azad te tekoşina xwe bilind dikin” yazılı pankart ve dövizler taşındı. 
 
ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK
 
Yapılan konuşmalarda Öcalan'ın özgürlüğü talep edilirken, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da yapılacak genel seçimler için kadınların öncülük etmesi gerektiği belirtildi.
 
Mitingde, Koma Hezex müzik grubu, İdil Kültür Sanat Merkezi Çocuk Korosu, Cizi Kültür Mem û Zîn Kültür Sanat Merkezi gurubu Koma Sorxwîn, Şırnak Cudî Kültür Sanat Merkezi gurubu Koma Jinen Cudî ve Şilan sahne aldı.