GÖRÜNTÜLÜ

İşkence gören Aykut yeniden karakolda!

Xerabê Bava’da işkence edilerek gözaltına alınan Abdi Aykut, tedavisi tamamlanmadan yeniden karakola götürüldü. Vetha Aykut, bunun işkencenin devam ettirilmesi olduğunu söyledi.

Devlet güçlerinin iki haftadan bu yana abluka ve saldırı altına aldığı Nusaybin’e bağlı Xerabê Bava köyünde saldırıların beşinci gününde işkence ile gözaltına alınan Abdi Aykut, tedavi gördüğü Mardin Devlet Hastanesi'nden, tedavisi tamamlanmadan karakola götürüldü. Devlet güçleri tarafından feci şekilde işkence edildikten sonra, işkence fotoğrafları ortaya çıkan Aykut, işkence edildikten sonra götürüldüğü karakolda fenalaşınca Mardin Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Bölümünde tedavi altına alınmıştı.

Aykut’un eşi, Vetha Aykut, devletin eşine işkence yapmaya devam ettiğini kaydetti. 

‘EŞİMİ ÖLÜME SÜRÜKLÜYORLAR’

Eşinin işkence ile gözaltına alındıktan sonra İçişleri Bakanı tarafından hedef gösterildiğini belirten Aykut, “Eşim evinden alınıp işkence edildi, sonra gözaltına alındığını inkâr ettiler.  Hastanede tedavisi bitmeden şimdi de karakola yeniden götürüldü. İçişleri Bakanı eşimi hedef gösterdikten sonra bu uygulama gerçekleşti, eşimi ölüme sürüklüyorlar” dedi.

Eşinin bir an önce hastaneye götürülerek tedavisinin tamamlanmasını isteyen Aykut, şöyle devam etti: "En son kızım hastanede gördüğünde durumunun fotoğraflarda göründüğünden çok daha kötü olduğunu söyledi. Eşim bir an önce hastaneye götürülmeli ve tedavisi tamamlanmalıdır. Henüz iyileşmedi; iyileşmeden götürülmesi eşimin ölümü demektir."