İsveç’de DAİŞ protestoları devam ediyor

Stockholm ve Halmstad illerinden sonra İsveç’in Gävle’de yaşayan Kürdistanlılar da, Kobanê’de 200 aşkın sivili katleden ve yüzlercesini yaralayan DAİŞ çetelerini protesto etmek için meydanlara çıktı.

Stockholm ve Halmstad illerinden sonra İsveç’in Gävle’de yaşayan Kürdistanlılar da, Kobanê’de 200 aşkın sivili katleden ve yüzlercesini yaralayan DAİŞ çetelerini protesto etmek için meydanlara çıktı.

DAİŞ çeteleri ve ona destek veren AKP Hükümeti’nin lanetlediği gösteride Gävle Demokratik Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Cemal Rojhilati, Kobanê’ye yönelik katliamın arkasında Kürtlerin statü kazanmasını istemeyen Türkiye ve Erdoğan’ın olduğuna dikkat çektikten sonra, hiç bir gücün Kürtlerin haklı taleplerini engelleyemeyeceğini söyledi.

“Kürtler direniyor ve direnecek. DAİŞ denilen pisliği topraklarından atmak için ne gerekiyorsa yapacaklar. Biz belki Kobanê’ye gidip DAİŞ çetelerine karşı alanlarda olamayız ama katliamlara karşı direnen Kürt Halkıyla birlikte meydanlarda olabiliriz ve olmalıyız” diyen Rojhilati, tüm Kürdistanlılara Kürdistan ve Rojava’daki gelişmelere karşı duyarlı olmaları ve DAİŞ çetelerine karşı mücadeleyi daha da yükseltmeleri çağrısında bulundu.

DAİŞ çetelerinin uluslararası askeri bir güç olduğu ve arkasında Türkiye gibi Kürt halkına düşmanlık yapan güçlerin bulunduğunun bilinciyle tavır alınması gerektiğini söyleyen PYD İsveç Temsilcisi Şiyar Ali ise, “Gün ulusal birlik günüdür. Bütün parti ve örgütlerin bu temelde Kobanê’ye sahip çıkmaları gerekir” dedi.

Örgütlü ve devrimci bir önderliğe sahip olan Kürt Halkını hiç bir gücün yenilgiye uğratamayacağını Rojava ve Kobanê’nin tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Ali, “Biz Şeyh Said’den, Qazi Muhammed’den  ve Başkan Apo’dan bir şey öğrendik: Bundan sonra hiç kimsenin askeri olmayacağız. Sadece kendi özgürlüğümüzün askerleri olacağız ve şehitlerimize layık olabilmek için mücadeleye daha sıkı sarılacağız” şeklinde konuştu.

PYD, YPG-YPJ, PKK bayrakları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın resminin bulunduğu flamaların dalgalandığı gösteride, “Yaşasın YPG-YPJ”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.