İsviçreli yardım kuruluşu Şırnaklı 3 aileye ev yaptıracak

Konsept of Charity (kofC) adlı İsviçreli insani yardım kuruluşu, Türk devletinin saldırıları sonucunda evleri yıkılan Şırnaklı 3 aileye ev yaptıracak.

Türk devletinin saldırıları ile birlikte evleri yıkılan Şırnaklı ailelere ev yaptırmak amacıyla Heyva Sor a Kurdistanê tarafından Avrupa’da yürütülen kampanya kapsamında İsviçre’de de çalışmalar devam ettiriliyor.

Heyva Sor a Kurdistanê İsviçre’nin çalışmaları ile birlikte Türk devletinin Cizre başta olmak üzere Şırnak ve ilçelerinde yaptığı katliamları yakından inceleme fırsatı bulan Konsept of Charity (kofC) adlı uluslararası insani yardım kuruluşunun İsviçre Şubesi Şırnak’ta evsiz bırakılan 3 aileye ev yaptırma kararı aldı.

Kendilerine sunulan proje kapsamında Şırnak’ta 3 aileye, 80 metre kareden oluşacak ev yaptırma kararı alan yardım kuruluşu, bu evlerin yapılması için harcanacak giderleri Heyva Sor a Kurdistanê İsviçre’ye aktaracak.

Bu yardımla sınırlı kalmak istemeyen Konsept of Charity (kofC) İsviçre şubesi aynı zamanda Şırnaklı ailelere ev yaptırmak için yürütülen kampanyayı, kendi resmi internet sayfalarında duyurarak Şırnak’a destek olmak için duyarlılık çağrısı yapacak.