GÖRÜNTÜLÜ

Kakailer: Şengal’e saldırıyı kınıyoruz

Şengal’de Êzidîlere saldıranları kınayan Kakai Kürtler, bu saldırıyı gerçekleştirenlerin peşmerge olarak adlandırılamayacaklarını söyledi.

ANF’ye konuşan Kakailer, “Tüm Kürt güçleri birleşerek ulusal mücadele yürütmeli. Şengal’deki savaş tamamen Türk devletine hizmet eden, Kürtlerin ulusal birliğine zarar veren bir savaş” şeklinde konuştular.

Kemal Kerim Faris: Kürtlerin artık kendi arasında savaşa son vermesi gerekir. Biz böyle bir savaşı istemiyoruz. Gerekli olan ulusal birliktir. Tüm Kürdistan’da amacımıza ulaşmak için güç birliğine ihtiyaç var. Doğru olan da budur.

Kürde karşı savaşan peşmerge olamaz. Peşmergenin gerillayla birlikte ortak düşmana karşı savaşması gerekir. Bu savaş kesinlikle Kürtlerin çıkarına karşı düşmana hizmet eden bir savaştır. O açıdan Şengal’deki savaş kesinlikle son bulmalı.

Ahmet Ebubekir: Ben bir YNK peşmergesi olarak kesinlikle Şengal’e yapılan saldırıyı kabul etmiyorum. Biz iç barıştan, birlikten yanayız. Mam Celal (Celal Talabani) iç savaşa karşı olduğunu, Kürtlerin birliğini gerçekleştirmesi gerektiğini söylüyor. Biz de peşmergeler olarak kesinlikle aynı yerde duruyoruz.

Mahir Cemal: Şengal’de saldırıyı gerçekleştirenleri nefretle kınıyoruz. Kesinlikle bu savaşa karşıyız. O saldırıyı gerçekleştiren kesinlikle faşist Türk devletine hizmet ediyor. Biz bu saldırıların bir daha yaşanmasını istemiyoruz. Kürtlerin yapması gereken güçlerini birleştirerek özgürlükleri için mücadele etmeleridir.

Selam Kakai: Êzidîlere saldırılar olduğunda gerilla hemen savunmaya geçti. Ben bir Kakai Kürt olarak o savunmayı çok değerli ve anlamlı buluyorum. Başta bunu belirtmiş olayım.

Son günlerde peşmergeler adıyla Şengal’e yapılan saldırıyı Birakuji olarak değil de intihar olarak değerlendiriyorum. Kürtler arası savaşı kabul etmiyoruz. Artık Kürtlerin dış güçlerin, bölge güçlerinin eliyle aralarında savaşmalarının zamanı geçmiştir. Kürdistan bölge yetkilileri ile gerilla yetkilileri aralarındaki sorunları diyalogla çözmelidirler. Bölgedeki durum oldukça gergin ve bu biz Kürtlere bir fırsat sunuyor. Bu fırsatı değerlendirerek tüm Kürdistan’da amaçlarımıza ulaşabilmeliyiz.

Peşmerge ve gerilla hatta tüm Kürtler ellerinde bulundurdukları silahı düşmana karşı kullanmalıdırlar. Amacı Kürtleri savunmalıdırlar. Geçen yıl Türk devleti Kuzey Kürdistan’da katliamlar gerçekleştirdi. Bu gerçekler ortada dururken Kürtlerin birbirleriyle savaşmalarının hiçbir gerekçesi olamaz.