GÖRÜNTÜLÜ

Kandil Belediyesi çalışmalarını değerlendirdi

Medya Savunma Alanları'nda bulunan Binarê Kandil Belediyesi bir yıllık çalışmalarına ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı.

Toplantı, Özgürlük Mücadelesi saflarında yaşamını yitiren devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşundan sonra bir yıllık çalışma raporu okundu ve yapılan çalışmalar değerlendirildi.  

Toplantı, Binarê Kandil Belediyesi’ne bağlı olan köylerin encümenleri ve Belediye Eş Başkanları Emine Ebdullah ve Mamoste Mihemed’in katılımıyla yapıldı. Divanda yer alan Eş Başkanlar bir yıllık çalışmalarını değerlendirdi. Toplantıda en çok dikkat çeken bölüm ise, Binarê Kandil alanında Türk savaş uçaklarının yaptığı hava saldırılarının değerlendirildiği bölüm oldu. Hava saldırılarında halkın hem maddi hem de manevi kayıplar yaşadığı vurgulanarak, bu saldırılara karşı dünya devletlerinin sessizliği de eleştirildi.

Toplantının sonunda 2017 yılında yapılması gereken çalışmalar için bir ön tartışma yapıldı ve ardından da planlama yapılarak toplandı sonlandırıldı.