GÖRÜNTÜLÜ

Kandil halkı Türk devletinin saldırılarını kınadı

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na bağlı Kandil alanına yönelik dün gerçekleştirmiş olduğu hava saldırısı Binarê Kandil halkı tarafından yapılan bir açıklamayla kınandı.

Türk ordusu Medya Savunma Alanları’na bağlı Kandil alanını dün bir kez daha savaş uçaklarıyla bombaladı. Binarê Kandil alanına bağlı Pirdeşal ve Zergelê köyü etrafına yönelik hava saldırısında, sivil yerleşim yerleri zarar gördü. Bombardıman sonucu köylere giden elektrik hatlarının zarar görmesi sonucu, Binarê Kandil alanında bulunan birçok köye dünden bu yana elektrik gitmiyor. 

Binarê Kandil halkı bugün saat 14.00’da bombardımanın gerçekleştiği Pirdeşal köyünde bir araya gelerek Türk ordusuna ait savaş uçaklarının gerçekleştirmiş olduğu bombardımanı kınadı.

'TÜRK DEVLETİ BİZİ KORKUTAMAZ'

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından Kandil Belediyesi eş başkanları Mihamed Hesen ve Emine Mihemed Ebdullah tarafından birer konuşma yapıldı. Hesen konuşmasına Binarê Kandil alanına yönelik son iki yıldır devam eden saldırıları kınayarak başladı. Hesen, “Şehitlikler, okullar, sivil halkın yerleşim yerleri bombalanıyor. Türk devleti bu saldırılarla Kandil halkını korkutamaz. Ve Başur Kürdistan halkı, Kandil’i desteklemeye devam edecektir" dedi.

Daha önce de Kandil’e desteklerini bildirmek ve Türk devletinin işgalci saldırılarını kınamak için Pêşmergeyî Derin, Başur Kürdistan Gençlik Hareketi ve Kadın Hareketi temsilcilerinin de Kandil’e gelip açıklama yaptıklarını söyleyen Hesen, “Başur Kürdistan halkı bundan sonra da Kandil ve Kürdistan’ın diğer parçalarında yürütülen özgürlük mücadelesini destekleyecektir”diye belirtti.

'ERDOĞAN BAŞARAMAYACAK'

Hesen, 16 Nisan’da Türkiye’de yapılacak referanduma da değinerek, Erdoğan’ın bu referandumla diktatörlüğünü kalıcılaştırmak istediğine ancak başaramayacağına dikkati çekti.

Hesen, Kürdistan bölge hükümeti ve siyasi yetkililerine de Türk devletinin Başur Kürdistan topraklarına yönelik gerçekleştirmiş olduğu saldırı ve işgale karşı tavır koymalarını istedi. 

Ebdullah da, saldırının düzeyi ne olursa olsun, Kandil’i bırakmayacaklarını belirtti. Ebdullah, Türk devletinin işgalci saldırıları karşısında Kürt halkına birlik çağrısında bulundu. 

Binarê Kandil halkı, "Kahrolsun faşizim, yıkılsın Erdoğan rejimi", "Bijî Serok Apo" sloganlarını atarak dağıldı. 

Türk devleti 17 Şubat günü de Kandil alanında bulunan ve sivil halka açık Şehit Mehmet Karasungur Şehitliğini bombalamıştı. Dün de bir kez daha Binarê Kandil alanına bağlı Pirdaşal ve Zergelê köyü etrafını bombaladı.