Kars'ta 'HAYIR' çalışmalarına yoğun ilgi

DTK, HDK, HDP, DBP ve TJA’ın ortak planlaması doğrultusunda Serhat’ta halkla buluşma etkinliğine Kars ile start verildi.

HDP'nin referanduma ilişkin halkla buluşma etkinliklerinin ilki Kars merkezde gerçekleştirildi. Buradaki buluşmaya HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Mehmet Emin Adıyaman, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Fatma Kurtulan ile HDP’nin MYK ve PM üyeleri katıldı

HDP Kars İl Örgütü binası önünde gerçekleşen buluşmada DBP Eş Genel Başkanvekili Gülcihan Şimşek halka hitap etti. 

Şimşek burada, özgürlükler ve demokrasi anlamında önemli bir süreçten geçtiklerini belirterek, “Bugün zindanlarda bir direniş var. Siyasi operasyonlar sonucu onlarca arkadaşımız tutuklu durumda. Halkın iradesine yapılan saldırıyı kınıyoruz. Her gün görüyoruz ki bir insanımız katlediliyor. Amed Newrozunda Kemal Kurkut arkadaşımız katledildi. Biz bunun için HAYIR diyoruz" dedi.  

Kürt sorununun çözülmesi durumunda OHAL’in ilan edilemeyeceğini kaydeden Şimşek, "Eğer AKP hükümeti Kürt sorununu çözseydi bu OHAL olmazdı. 15 yıldır hükümete sesleniyoruz, eğer siz Türkiye ve Kürdistan’da özgürlükleri ve demokrasiyi geliştirmek istiyorsanız bu sorunu çözün. Kürt sorunun çözümü bugün İmralı’dadır" diye konuştu.  
HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in gönderdiği mesaj da okundu. Bilgen mesajında, “Yan yana yaşamının mirasını daha insanca ve onurluca yaşamak, ortama dönüştürmek için 16 Nisan önemli bir başlangıç olabilir” dedi. 

Bilgen’in mesajının ardından HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım söz aldı. Yıldırım, halkın Regaip kandilini kutlayarak sözlerine başladı. 

Yıldırım, “Kuran’da ben sizi kavim kavim yarattım ki birbirinizi tanıyasınız. Ben diyorum ki farklı dillerimiz, inançlarımız var. İşte bu sebeple bu iktidarın halktan öğreneceği çok şey var. Tekçilik Allah’a mahsustur. Tek olan odur. Tek olduğunu söyleyen şirk koşuyordur" dedi.  

Parlamenter sistemde sıkıntı olabileceğini belirten Yıldırım, devamla şunlardı söyledi: “Ama bunlar daha fazla merkezileştirerek, çözümlenemez. Bu haliyle cumhurbaşkanı 40 yıllık dava arkadaşlığını terk ediyor. Şimde ben tek başıma bu ülkeyi yöneteceğim diyor ve arkadaşlarının kendine küstürdü. Bu adam başkan olursa kim bilir neler yapar."
MGK’nin Fırat Kalkanı sone erdi açıklamasına atfen Yıldırım, “MGK Fırat Kalkanı operasonu bitmiştir dedi. Şimdi bu gençler niye öldü. Başkasının çoluk çocuğu üzerinden kimin savaşını kimin üzerinden yapıyorsunuz”  diye sordu. 

Ahmet Yıldırım, AB ülkeleri ile yaşanan krize de değinerek, “Farklıların nasıl kamplaşmaya götürüldüğünü görüyoruz. AB üyesi bazı ülkelere karşıtlık üzerinden, HDP’ye karşı evet diyorlarmış, Allah aşkına bu paketi HDP mi hazırladı. Halkın rızkını peşkeş çekiyorlar. Ne zaman gelsem buraya huzur buluyorum. Ama buraya başbakan gelecekmiş diye her yeri gösterişle, şatafatla süslemişler. Bu kadar insan açlık sorunu, ekonomi sorunu yaşarken, nedir bu şatafat. Bu israf bu gösteriş neyin nesidir. Bu kuran ı kerimin ayetinde mi var. Hz. Muhamemed'in sünnetinde mi var" değerlendirmesinde bulundu. 

'HAYIR' ÇAĞRISI

HDP Grup Başkanvekili Yıldırım, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Bu iktidar Kars halkının hoşgörüsünden nasibini almamıştır. Sen iyilik yapmak istediğinde hangi yasa sana engel. Her şey senin elinde değil mi? Rektörleri bile sen belirlemiyor musun, Allah senin gözünü duyursun. Bu ülke telafisi olmayan bir yola götürülmek isteniyor. Değerli karslılar 16 nisanda hayır diyelim. Belediye gasbına, siyasilerin rehin alınmasına hayır diyelim. Öyle yapalım ki 110 bin kamu görevlisinin görevinden alınmasına hayır diyelim. KHK’lara hayır diyelim. Allah 'hayırlarınızı' artırsın.   Herkesin bu hayırlı yolda hayırlarını alalım. Öyle bir tokat vuralım ki bu ülke Kars gibi olsun. Bu ülkede kimse savaş çığırtkanlığını yapmayacak, biz tek değil ama birlik olabiliriz. Tüm bu kimliklerimizle birlikte yaşamının imkanını tecrübe etmişiz. Bu ülkenin toprakları kana doymuştur, kalıcı bir barışa imkanı doğmuştur. Allah yolunuzu yolumuzu açık etsin.”