GÖRÜNTÜLÜ

‘Katliamlara karşı Kürtler birlik olmalıdır’

Gerillalar, Halepçe katliamının 29. yılında katliamda hayatını kaybedenleri anarken, tüm Kürdistan halklarını da katliamlara karşı ulusal birliğin sağlanması ve işbirlikçilerin ihanetlerine karşı mücadeleye çağırdı.

HPG gerillası Helgurt Merîwan, Halepçe katliamının yıldönümüne ilişkin, “Kürdistan sömürgecilerinin Kürtler üzerinde çok derin ve kapsamlı katliamlar gerçekleştirdiğini, bunlardan birinin de Halepçe olduğunu söyledi. İnsanlığın utanç tablosunun Êzidî halkına karşı yapılan 74. Fermanla devam ettiğini hatırlatan Merîvan, Türk devletinin KDP çetelerini eğiterek Şengal’e göndermesinin ise bu kapsamlı çökertme planının bir parçası olduğuna değindi. Merîvan, “KDP ve TC devletinin çeteleri Güney Kürdistan’da Şengal’e saldırması Kürt karşıtı saldırıların bir örneğidir. Kürdistan tarihi boyunca Şengal üzerinde yaşanan katliamların kabul edilemeyeceği gibi bugün halen gerici faşist çete gruplarının Şengal’e saldırması da kabul edilemez. KDP ve AKP çetelerine karşı halkın ulusal birliği güçlendirilmelidir. Kürt coğrafyasında yine düşmanın ‘Kürtleri çökertme’ gibi planları vardır ve halkımız buna karşı duyarlı olmalıdır” şeklinde konuştu.

‘HALEPÇE SEMBOL ŞEHİR OLMALIDIR’

 

 

Gerilla Helgurt Merîvan konuşmasının devamında, Halepçe’nin Kürdistan’da sembol şehir olması gerektiğini belirtirken, Kürtlerin artık haklarını almak adına her şeye sahip olduklarını söyledi. Merîvan, ‘’Bugün Halepçeli bir arkadaşımız gidip Kobanê’de savaşarak şehit düşüyor. Dersimli bir arkadaşımız gelip Güney Kürdistan’da savaşarak şehit düşüyor. Artık parçacıklık kalkıyor. Kürdistan’da yaşayan halklar büyük düşünmelidir, ulusal boyutta düşünmelidir” ifadelerini kullandı.

KÜRT İHANETÇİLERİNE KARŞI ULUSAL BİRLİK

Mesut Barzani’nin faşist TC devletiyle görüşmesinin ardından KDP çetelerinin Şengal halkına yönelik yaptığı çirkin saldırıya ilişkin, halkın ulusal birlik çalışmaları daha çok güçlü sahiplenmesinin yerinde bir tavır olacağına vurgu yapan Helgurt Merîvan, “Türk sömürgesinin eliyle eğitilen KPD çetelerinin Şengal halkına karşı saldırması, Kürt işbirlikçi çizgisinin dün nasılsa bugün halen devam ettiğini gösterir. Kürdistan tarihi KDP ihanetini her zaman yazmaktadır. KDP, Kürdistan ulusal birliğine karşı bir tavır halindedir. Ulusal birliğine tavır sahibi olan Kürt düşmanıdır. Bugün tekrardan gün yüzüne çıktı ki, KDP ihanet çizgisindedir” dedi.

HALEPÇE KATLİAMI, BAAS REJİMİ VE KÜRT İHANETÇİLER ELİYLE GERÇEKLEŞTİ

 

 

Güney Kürdistanlı HPG gerillası Cudi Mızurî ise, Kürtlerin katliamların hesabını ancak ulusal birliğini sağladığında sorabileceklerinin altını çizerek, “Kürtlerde farklı yaralar açılmadan önlem almamız gerekir. Bu da ancak birliktelikle olabilir. Böylelikle bu katliamlara karşı hesap sorabiliriz. Kürt düşmanları her an Kürtlere saldırmak üzere fırsat kolluyorlar bunu bilelim.”

GÜNEY KÜRDİSTANLI GENÇLER ULUSAL KURTULUŞ MÜCADELESİNDE AKTİF ROL ALMALI

Güney Kürdistanlı gençlerin tüm Kürdistan gençleriyle birlikte ulusal kurtuluş mücadelesi içinde aktif rol alabileceğine değinen Mızurî, “Gençler dinamik bir güçtür. Toplumun en aktif taşıdır. Eğer Kürdistan gençliği birliğini sağlarsa hiçbir güç durduramaz. Gençler KDP’nin ihanet çizgisine karşı örgütlenmelidir. Tüm Kürdistan gençliğini gerilla saflarına katılmaya ve rolünü oynamaya davet ediyorum” dedi.

ULUSAL BİRLİĞE KARŞI DAVRANAN KİM OLURSA OLSUN BEDELİNİ AĞIR ÖDER

Cudi Mızurî son olarak, ‘’Kürdistan ulusal birliğine karşı olanlar her kimse, Şengal’e saldıranlarla birdir. KDP uzun zamandır ulusal birliğin sağlanmasında her zaman bahane üretmiştir. Bugün artık gördük ki, KDP Kürt düşmanıyla birlikte ‘çökertme planı’ yapıyor. Biz bunu kabullenemeyiz. Bu durumdan derhal vazgeçmelidir. Her kim ki Kürdistan çıkarlarına karşı bir durum içine girer, birlik ve beraberliğe gelmez ise bedelini çok ağır öder” şeklinde konuştu.