Kayyum atanan belediyede milyarlık 'din konferansı' vurgunu!

Kayyum tarafından el konulan Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kültür Daire Başkanlığı, 'din konferansı ücreti' adı altında bütçeden milyarlarca lira parayı zimmetine geçirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum tarafından el konulmasının ardından tutuklanan Kültür Daire Başkanı'nın yerine göreve getirilen kayyuma bağlı Kültür Daire Başkanı Yakup Sarı, Aralık ayında İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nu Mardin’e getirerek konferans düzenledi. İsmini vermek istemeyen belediye personeli, seminerler karşılığında Hatipoğlu’na 60 bin lira ödeyen kayyuma bağlı Kültür Daire Başkanı’nın bütçeden ise Hatipoğlu’na ödenmiş gibi göstererek 400 bin Lira zimmetine geçirdiğini söyledi. 

‘DİN KONFERANSI ADI ALTINDA ZİMMETİNE GEÇİRDİ’

Belediye personeli, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun 18 Aralık günü Mardin Artuklu Üniversitesi konferans salonunda kayyum tarafından el konulan Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından organize edilen konferansta konuşma yaptığını belirtti. Hatipoğlu’na verdiği konferans karşılığında 60 Bin Lira ödendiğini belirten belediye personeli, “Ancak Kültür Daire Başkanı 2 Milyon 900 Bin Lira olan Kültür Daire Başkanlığı bütçesinden 400 Bin Lira civarında bir parayı Hatipoğlu’na ödenmiş gibi göstererek zimmetine geçirdi” 

'BİR AN ÖNCE SOYALIM...'

Personel, AKP’lilerin kayyum belediyesinin sonuna kadar ellerinde kalmayacağını bildiği için “Şimdi ne götürsek, ne kadar vurgun yapsak iyidir” mantığı ile hareket ettiğini vurguladı.

Belediyenin AKP İl Başkanlığı tarafından yönetildiğine dikkati çeken belediye personeli, "Kayyum burada göstermelik olarak duruyor. Asıl olarak belediye AKP’lilerin kontrolünde, istediklerini istedikleri yere görevlendirip, hesaplarda, alım-satım işlemlerinde istediklerini yapabiliyorlar” dedi.