Kayyum atanan belediyeleri Galip Ensarioğlu yönetiyor!

Amed’de fiili ve resmi kayyumun atandığı tüm DBP'li belediyeleri, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun yönettiği ortaya çıktı.

Belediyeler üzerinden AKP'yi Amed’de yeniden canlandırmaya çalışan Ensarioğlu'nun tüm işe alımlar ve ihalelerde tek yetkili olduğu öğrenildi.

AKP’nin yıllarca iştahını kabartan ve kazanmak için her yolun denendiği Amed Büyükşehir Belediyesi, eşbaşkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın 30 Ekim’de tutuklanmasının hemen ardından gasp edildi. 1 Kasım günü İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla kayyum olarak atanan Etimesgut Kaymakamı Cumali Attila, yüzlerce polisin ablukası altındaki belediye binasına geldi. Şu an dört bir tarafı demir bariyerlerle sarılan belediye binasının etrafında zırhlı araçlar ve ağır silahlı özel harekatçılar bekliyor. 12 Eylül dönemlerini aratan bir manzaranın olduğu belediye binasına girenler didik didik aranırken, her katta polis noktaları oluşturulmuş durumda. Başkanlık katına personel dahi hiç kimse giremezken, şu günlerde rant ve ihalenin yanı sıra koltuk kapmak için AKP’liler yarışa girmiş durumda. 

HAYVANCILIKTAN SANAT DAİRESİNE!

Genel Sekreterlikten daire başkanlıklarına kadar tüm birimlerdeki yöneticileri görevden alan kayyum, buralara AKP’li belediyelerden hem de AKP’den kişiler yerleştirdi. Öyle ki daha önce ismi “VİP torpil” listesinde geçen AKP Milletvekili Mehdi Eker’in yeğeni Ali Fuat Eker, Kültür ve Sanat Daire Başkanlığı’na getirildi. Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) dahi girmeden devlet memuru olan Eker’in tarım ve hayvancılık departmanında kültür ve sanat dairesine geçmesi ise dikkatleri çekti. Belediyede AKP’nin kadrolaşması hızla sürerken, birçok personel ise kayyuma karşı tutum alarak, işe gitmeme kararı aldı. 

BELEDİYELER ENSARİOĞLU’NUN DENETİMİNDE

Bunlara ek olarak çok önemli bilgilere ulaşıldı. Amed’de resmi olarak kayyumun atandığı büyükşehir belediyesi, Sur, Yenişehir, Kayapınar, Silvan ve Hani ilçelerindeki kararları söz konusu kayyumların değil AKP Diyarbakır Milletvekili Garip Ensarioğlu’nun yönettiği ortaya çıktı. Fiili olarak kayyumun atandığı Amed’deki tüm DBP’li belediyeler de dahil olmak üzere kayyumların resmiyette gözüktüğü ancak, tüm kararların Ensarioğlu tarafından verildiği öğrenildi. Ensarioğlu, AKP il ve ilçe teşkilatlarından yöneticiler ve işverenlerle sık sık bu belediyeleri ziyaret ederek, işe alımlar ve ihalelerle ilgili toplantılar gerçekleştiriyor. 

Yeni yıla girilmesiyle birlikte yenilecek ihaleler için belediyeye giden işverenler, doğrudan Ensarioğlu’na yönlendiriliyor. AKP’li vekil ise ihale almak için gelenlere, AKP propagandası yapmaları, referandum ve olası bir erken seçimde oy vermelerini/toplamalarını istiyor. 

BELEDİYE ÜZERİNDEN AKP PROPAGANDASI

AKP’nin olabildiğince hızlı biçimde özellikle Amed’de ibreyi kendi lehine döndürmek için belediyeler üzerinden geliştirdiği bu politika kapsamında HDP’ye yakın kesimlerin de kapısının çalındığı ve görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Ensarioğlu’nun HDP’ye yakın kesimlere giderek, “Kimlik bilgilerinizi verin size belediyede iş verelim. Hepimiz Kürdüz, gelin AKP’ye katılın” dediği öğrenildi. Belediye üzerinden halka yardım götüren Ensarioğlu öncülüğündeki grubun AKP propaganda yaptığı da hemen herkesçe biliniyor. Ensarioğlu’nun bu yolla Kürt tabanını kendine çekme ve iradeyi kırmayı hedeflediği de öğrenildi.