KCK'den Aynê Yıldırım için başsağlığı mesajı

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Öcalan'ın yaşamını yitiren kardeşi Aynê Yıldırım’ın ailesine ve Kürt halkına başsağlığı diledi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yaşamını yitiren kardeşi Aynê Yıldırım’a ilişkin açıklama yaptı. KCK,“Önder Apo'nun kız kardeşi ve bir şehit annesi olan Aynê kardeşimizin vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Önder Apo'ya, tüm ailesine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz” dedi.

KCK Açıklmasında, “Uzun yıllar Avrupa’da yaşayan, hastalığı ilerlediğinde ülkeye dönerek doğduğu topraklarda vefat eden Aynê kardeşimizin en büyük özlemi Önder Apo olmuştur. Yaşamının son yıllarını ve aylarını Önder Apo’yu görme özlemiyle geçirmiştir. Önder Apo, kadın özgürlük çizgisini geliştirerek gerçek evlat ve gerçek kardeş olduğunu kanıtlamıştır. Annesine ve kardeşlerine karşı sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmiştir. Önder Apo'nun annesi ve kız kardeşleri de böyle bir oğula ve kardeşe sahip olmanın mutluğuyla yaşamlarını geçirmişlerdir.

Kürt Özgürlük Hareketi olarak bizler de kadın özgürlük çizgisinde Kürdistan'da ve Ortadoğu'da özgür ve demokratik yaşamı yaratarak onlara layık olmaya, onların özlemini gerçekleştirmeye çalışacağız. Şehit annemizin ruhu şad olsun” denildi.