GÖRÜNTÜLÜ

KCK’den Kandil Newroz’una birlik mesajı

Kandil’deki Newroz kutlamalarına mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, tüm Kürtlere birlik çağrısı yaptı.

Kandil’deki Newroz kutlamaları binlerce kişinin katılımıyla devam ediyor. KCK Yürütme Konseyi Newroz kutlamalarına yazılı bir mesaj gönderdi. KCK Mesajı, Yürütme Konseyi Üyesi Xebat Hewleri tarafından okudun. Mesajıda, ‘’Bizler mücadele ederek eski statükoyu parçaladık ve mevcut durumu yarattık. Şimdi, sonuç almak için bize gerekli olan tek şey Birliğimizi gerçekleştirmektir’’ denildi.

KCK mesajında, işgalci güçlerin Kürt sorununa bütünlüklü baktığına işaret edilerek, Kürt özgürlük mücadelesinin de ancak bütünlüklü yürütülebileceği vurgulandı.

KCK’nin Kandil’deki Newroz kutlamalarında okunan mesajı şöyle:

Değerli halkımız,

Ortadoğu ve Kürdistan’da, çok tarihi gelişmelerin yaşandığı bir dönemde 2017 yılı Newroz’unu karşılamaktayız. Ülkemizin dört parçasında direnişin zirve yaptığı, özgürlük tutkularının sel gibi sokaklara aktığı ve halkımızın ulusal birlik ve dayanışma duygularının sınırları aştığı bu Newroz yılını zaferle taçlandırmanın kararlılığıyla hepinizi saygıyla ve sevgiyle selamlıyoruz. Başta Güney Kürdistan olmak üzere, Kürdistan’ın her parçasından Kandil’e gelerek Newroz coşkusunu biz özgürlük gerillalarıyla paylaşan halkımızı sevgi ve saygıyla kucaklıyoruz.

Değerli Halkımız!

Halkımız, mücadele tarihinin en kritik süreçlerinden birinin içerisinden geçmektedir. Bu süreç, halkımıza büyük özgürleşme imkanlarını sunmaktadır. Hatta iyi değerlendirilirse bu sürecin sonunda halkımız, Ortadoğu’nun demokratikleşmesinin kaynağı olacaktır. Düşman, bunun gerçekleşmemesi için her parçada kazanımlarımıza saldırmaktadır. Bu anlamda Kürtlere düşman tüm güçler tam bir ‘birlik’ halinde hareket etmektedir. Bu saldırıların öncülüğünü Türk devleti ve AKP-Erdoğan Hükümeti yapmaktadır. TC devleti sadece Kuzey Kürdistan’a ve Hareketimize saldırmakla sınırlı kalmamaktadır; Rojava, Güney ve Doğu Kürdistan halkımızın kazanımlarına da saldırmaktadır. Çünkü Türk devleti, diğer parçalardaki mücadele ve kazanımları tasfiye etmeden, Kuzey Kürdistan’da da başarılı olamayacağını iyi bilmektedir. Aynı yaklaşım İran ve Suriye rejimleri açısından da geçerlidir. Bu devletlerin de, Kürt karşıtlığını sadece kendi siyasi sınırları içerisinde yapmakla sınırlı kalmadıkları iyi bilinmektedir. Hiç kuşkusuz bu durum halkımız için büyük bir tehlikedir. Ama bundan daha tehlikeli olan, hala bazı Kürt güçlerinin Kürt sorununa ‘Kurdistanê xweman-Kurdistanê xwetan’ zihniyetiyle bakmalarıdır. Düşmanlarımızın bile artık Kürt sorununa bir bütün olarak baktıkları bir yerde, bazı Kürt güçlerinin Kürt sorununu parçacılık temelinde ele almaları büyük bir sorundur ve son derece tehlikelidir.

Değerli Halkımız!

Kürt sorununu sadece sömürgeci güçler bir bütünlük içerisinde ele almamaktadır. Uluslararası güçler de soruna bütünlük içerisinde bakmaktadır ve bu bizim için büyük bir avantajdır. Çünkü tarihte ilk kez, uluslararası güçlerle, sömürgeci güçler bu denli karşı karşıya gelmişlerdir. Aslında bu karşıtlığın temelinde de Kürt sorunu ve gücü yatmaktadır. Zira bizler mücadele ederek eski statükoyu parçaladık ve mevcut durumu yarattık. Şimdi, sonuç almak için bize gerekli olan tek şey Birliğimizi gerçekleştirmektir. Düşman, bunun gerçekleşmemesi için büyük çaba sarfetmektedir. Küçük vaad ve peşkeşlerle tarihi işbirlikçilik ve ihaneti yeniden diriltmeye çalışmaktadır. Şengal ve Êzdi halkına saldırıların bu vaad ve peşkeşlere kananlarca gerçekleştirildiği iyi bilinmektedir. Bu saldırıların, özünde tüm parçalardaki kazanımlarımıza yönelik saldırıların bir parçası olduğu da iyi görülmektedir. Bu nedenle de her parçadan halkımız ve siyasi güçler, buna karşı tavır almışlar ve bu saldırıları kınamışlardır. Halkımız bu tutumuyla bir kez daha ulusal güçlere, hızla ulusal birliği gerçekleştirme çağrısında bulunmuş, işbirlikçileri de bu tutumlarında ısrar etmeleri halinde düşmanın bir parçası olarak görülecekleri yönünde uyarmıştır. Yine dört parçada halkımız ve siyasi güçleri Şengal saldırısı karşısında gösterdikleri ortak ve duyarlı tutumla kaderlerini birbirlerine bağladıklarını ve bu kader birliğiyle mutlaka zafere yürüyeceklerini ortaya koymuşlardır. Kaderini düşmana bağlayanların da, düşmanla birlikte yenilgiye mahkûm edileceklerini Newroz meydanlarında haykırmışlardır. Biz Hareket olarak her zaman halkımızın bu talep, feraset ve mücadelesinin yanında yer alacağımızı belirtiyor, 2017 Newroz’unda ortaya çıkan mücadele iradesini mutlaka zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.