KCK'den Pir Haydar Cilasun için başsağlığı mesajı

Pir Haydar Cilasun için başsağlığı mesajı yayınlayan KCK, "Kürt Özgürlük Hareketi Pir Haydar Cilasun’un özlemi olan Kürt halkının ve tüm Alevilerin özgür yaşama kavuşmasını mücadeleyi yükselterek gerçekleştirecektir" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, değerli yurtsever demokrat Pir Haydar Cilasun’un hakka yürüdüğünü belirterek ailesine, dostlarına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

KCK açıklamasında, “Değerli yurtsever demokrat Pir Haydar Cilasun uzun yıllar Avrupa’da Kürt halkının özgürlük mücadelesinin birçok çalışmasına katılmıştır. Düşüncesi ve tutumuyla Kürt halkının özgürlük mücadelesine katkılarını sunmuştur. Önder Apo’nun değerli bir dostu olarak özgürlük mücadelesindeki yerini almıştır. Yaptığı programlarla da çocukların sevgili amcası olmuştur.

Dersim katliamını derinden yaşayan bir devrimci demokrat olarak soykırımcı sömürgeciliğe karşı mücadele ederek sürekli Dersim şehitlerinin anılarına bağlı kalma çabası içinde olmuştur. Dersim Alevi Kürt halkımızın soykırımcı sömürgeciliğe karşı mücadele yürütmesinde üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmiştir. Kürt Özgürlük Hareketi Pir Haydar Cilasun’un özlemi olan Kürt halkının ve tüm Alevilerin özgür yaşama kavuşmasını mücadeleyi yükselterek gerçekleştirecektir. Dersim şehitleri ve tüm Kürdistan şehitlerinin özlemi mutlaka demokratik Türkiye ve özgür Kürdistan’la taçlandırılacaktır” denildi.