KDP asayişi, Maxmurlu yürüyüşçüleri engelledi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu protesto etmek amacıyla Maxmurlu gençlerin başlattığı Hewlêr yürüyüşü, KDP asayişi tarafından engellendi.

14 Şubat günü sabah saat 09:00’da Maxmurlu binden kişinin soğuk ve yağışlı hava koşullarına rağmen başlattığı yürüyüş Hewlêr girişindeki asayiş kontrol noktasında engellendi.

Yürüyüşe katılan binden fazla Maxmurlu, asayiş kontrol noktasında KDP’ye bağlı asayiş güçleri tarafından durduruldu. Asayiş yetkilileriyle Maxmurlu eylemcilerden bir heyet arasında yapılan görüşmelere rağmen, eylemcilerin Hewlêr’e yürüyüşüne izin verilmedi. 

Eylemleri engellenen yürüyüşçüler, asayiş kontrol noktasında bir basın açıklamasında bulundu. Yürüyüşçüler adına açıklama yapan Maxmur Gençlik Örgütlenmesi yönetimi üyesi Sirwan, 15 Şubat eylemliliklerinin sona ermeyeceğini ve Öcalan özgür olana kadar da devam edeceğini ifade ederek şunları dile getirdi: “Tüm Kürdistanlılar gibi bizler de Önderliğimize karşı geliştirilen uluslararası komployu eylemlerimizle protesto etmeyi amaçladık. Bu amaç doğrultusunda Maxmur Kampı’ndan yürüyüşe geçtik. Amacımız Hewlêr’e kadar yürümek ve burada Süleymaniye’den gelen yürüyüşçülerle birleşerek Hewlêr halkıyla birlikte düzenlenecek eylemle 15 Şubat komplosunu protesto etmekti.” 

Konuşmasında KDP asayiş güçlerinin yürüyüş eylemini engellemesine de dikkat çeken Sirwan devamla şunları belirtti: “Fakat maalesef yürüyüşümüz KDP güçleri tarafından engellendi. Bu eylem bir kişinin eylemi değildir, ulusal bir konudur. Aslında izin alınmasına da gerek yoktur fakat eylem hakkında asayiş yetkililerini bilgilendirmemize rağmen, izin almadığımızı ve bu nedenle Hewlêr’e giremeyeceğimizi ifade ederek yürüyüşümüzü engellemişlerdir. Kürt gençleri olarak bu tutumu kınıyor ve Önderliğimize yönelik komployu hiçbir zaman ve hiçbir şekilde kabul etmeyeceğimizi ifade ediyoruz. Komplo karşısındaki eylemlerimizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğimizi ve Önderliğimiz özgür olana kadar her zaman eylemlilik içerisinde olacağımızı buradan bir kez daha bildiriyoruz.”