GÖRÜNTÜLÜ

KDP uzun yürüyüşçülerin Hewler’e girişini yasakladı

KDP asayişi uluslararası 15 Şubat komplosunu protesto yürüyüşü yapan gençlerin Hewler’e girişini yasakladı.Yürüyüş Tertip Komitesi Üyesi Perwez Rıfat, yarın Hewler'in kapısına varacaklarını belirterek halka güçlü katılım çağrısında bulundu.

Güney Kürdistan’daki 4 gençlik hareketinin 10 Şubat’ta , “Devrimci intikamla işgalciliği parçalayalım Önderliği özgürleştirelim” sloganıyla Süleymaniye’den Hewler’e doğru başlattığı 15 Şubat komplosunu protesto yürüyüşüne KDP asayişi izin vermeyeceğini bildirdi.

KDP asayişiyle yaptıkları görüşmeye ilişkin ANF’ye konuşan Yürüyüş Tertip Komitesi Üyesi Perwez Rıfat, “Biz bu yürüyüşe başlamadan önce Süleymaniye Valiliği’ne ve asayişine yürüyüş eylemimiz için başvuruda bulunduk. Bizi oldukça sıcak karşıladı ve gerekli yardımı da sundu. Aynı şekilde Süleymaniye halkı dahil buraya kadar halk bizi büyük bir coşkuyla karşıladı. Yine Kerkük Valiliği ve asayişine yaptığımız başvuruda da aynı sıcaklıkla karşılandık ve Kerkük merkez ve çevre halkı da yine bizi son derece sıcak karşıladı” dedi. 

HEWLER VALİLİĞİ ENGEL YARATMAMALI

Hewler Valiliği ve asayişinden beklentilerinin Süleymaniye ve Kerkük Valiliği ve asayişi ile aynı duyarlılığı göstermeleri olduğunu belirten Rıfat, şu çağrıyı yaptı: “Aynı amaçla Hewler Valiliği ve asayişine de başvuruda bulunduk, ancak onlar izin vermeyeceklerini söylediler. Bizim şimdiye kadar yaptığımız tüm eylemler oldukça sakin ve barışçıl temelde yapılmış eylemler ve sonuçları da son derece olumlu olmuştur. O açıdan bir kez daha buradan çağrı yapıyoruz. Ayın 15’i yani yarın Hewler kapısına varacağız. Halkımızın bu eylemimize güçlü katılımını bekliyoruz. Aynı şekilde Süleymaniye ve Kerkük valilik ve asayişleri nasıl bizim eylemimize izin verdilerse Hewler Valiliği ve asayişinin aynı şekilde yaklaşmasını bekliyoruz.”