KDP'ye bağlı güçler Şengal’e saldırıyı protesto eden kitleye saldırdı

Güney Kürdistan’ın Süleymaniye bağlı Çemçemal ilçesinde Şengal’e saldırıları protesto eylemi sonrasında, KDP’ye bağlı güçlerin saldırması sonucunda Tevgera Azadi Yöneticilerinden Ömer Hacı Hisên yaralandı.

KDP’ye bağlı Güçlerin Şengal’e saldırıları Güney Kürdistan’da protesto edilmeye devam ediyor.

Çemçemal’de KDP’ye bağlı güçlerin Şengal’e saldırısını protesto eylemi düzenleyen kitleye, KDP’ye bağlı güçler saldırdı.  Sladırıda Tevgera Azadî (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi) yöneticlerinden Ömer Hacı Hisên yaralandı. 

Bugün öğleden sonra Süleymaniye’ye bağlı Çemçemal ilçesinde Tevgera Azadi öncülüğünde eylemden sonra KDP’ye bağlı güçler kitleye saldırdı.

Çemçemal’de gerçekleştirilen eylemde konuşan Kerkük Tevgera Azadi Eş Başkanı Ömer Hacı Hisên “Şengal’de yaşanan çatışmanın hazırlıkları Erdoğan’ın işbirliğiyle uzun bir süredir yürütülüyordu. Kürdistan Özgür Toplum Hareketi olarak bu saldırıları kınıyor ve Kürt halkına ve Rojava’ya yönelik savaş ve saldırı olarak niteliyoruz” dedi. 

Bu saldırıların hiçbir şekilde Kürt halkının davasına hizmet etmediğini de vurgulayan Hisên, tam tersine Kürt halkının iradesini kırmayı amaçladığını ve Kürt halkının özgür iradesine karşı bir saldırı olduğunu belirtti.

PYD Kürdistan bölgesi temsilcisi Xerib Hiso da eylemde yaptığı konuşmada “Şengal’de yaşanan çatışma Kürt halkının iradesine karşıdır. Şengal ve Rojava arasında fark ve ayrım yoktur. Kürdistan’ın her dört parçası ortak bir iradeye sahiptir. İşgalci devletler Kürt halkının iradesini nerede olursa olsun kırmak, yok etmek istemektedir” dedi. 

DAİŞ çetelerinin Şengal ve Kobanê’yi işgal ettiğinde Kürt halkının ahlaki ve ulusal bir görev olarak DAİŞ’e karşı birlikte durduğunu söyleyen Hiso, sorunun çözümünün de ulusal birliğin sağlanması olduğunu vurguladı.

Eylemde ayrıca Goran  Hareketi ve Yekgirtuya İslami (Kürdistan İslami Birlik Partisi) temsilcileri de birer konuşma yaparak Şengal’deki çatışmalara tepki gösterdi ve sorunların diyalog yöntemiyle çözüme kavuşturulmasını talep etti. 

Eylemin sona ermesi ardından KDP’ye bağlı güçler, eylem alanında kalan eylemcilere saldırdı. Söz konusu saldırı sonucunda Tevgera Azadi Yöneticilerinden Ömer Hacı Hisên yaralandı.