GÖRÜNTÜLÜ

Kerküklü gençler Şengal'e saldırıları protesto etti

Kerkük'te gençler, KDP-AKP'nin Şengal'e saldırılarını protesto etti.

Kürdistan Özgür Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Örgütü, Kerkük’te düzenledikleri yürüyüşte çetelere karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıldı. 

Yürüyüşten sonra Gençlik Hareketi adına açıklamayı okuyan Hawrê Feridun, “KDP ve Türk devletine bağlı çetelerin Şengal saldırısını nefretle kınıyoruz. Herkes bilmeli ki, biz bu savaşa karşı duracağız. Bundan sonra da her yerde alanlara çıkarak eylemlerimizi devam ettireceğiz. Buradan tüm halkımıza şunu söylemek istiyoruz; ihanetin önüne geçilmeden Kürt halkının özgür olması mümkün değildir. Onun için herkes bu ihanete karşı durmalıdır. Halkımız güçlü bir tepkiyle bu ihanete karşı durursa kesinlikle ihanet komplolarını boşa çıkaracaktır. O açıdan Raperin’in yıl dönümünü yaşadığımız bugünlerde tüm halkımız bu ihanete karşı durmalıdır" dendi.

'İHANET SALDIRILARI!'

Tevgera Azadi Kerkük İl Örgütü adına konuşan Haci Nuredin ise, kürt halkına dönük saldırıların oldukça kapsamlı geliştirildiğinde dikkat çekerek, “Biz sürekli olarak yaşanan bu hassas süreçte bu saldırıların önüne geçmek için ulusal kongre çağrısı yaptık. Ancak maalesef bazı güçler buna izin vermiyor. Bunlar bugün Şengal’de saldırı başlattılar. Bize göre bu bir bırakuji savaşı değildir. Açık bir ihanet savaşıdır. Faşist Türk devletinin çeteleri eliyle yürütülen bir savaştır" şeklinde konuştu.