Kobanê'de binler komployu kınadı

Kobanê'de toplanan binlerce kişi, 15 Şubat uluslararası komplosunu protesto etti. Binler sık sık “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganını attı.

TEV-DEM Kobanê örgütü, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 15 Şubat uluslararası komplosunu kınamak amacıyla “Önder Apo’ya Özgürlük” şiarıyla 3 günlük yürüyüşün ardından kent merkezinde Kobanê ve çevre köylerden gelenlerin katılımıyla miting gerçekleştirildi.

Eyleme TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Ferhad Dêrik, TEV-DEM Kobanê Meclisi Eşbaşkanı Eyşê Efendî ve Kobanê Meclisler Başkanı Rêber Xalid Berkel’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde konuşan TEV-DEM Yürütme Konseyi Üyesi Ferhad Dêrik, “Bu yürüyüşte binlerce Kobanêli ‘Önderliksiz Yaşam Olamaz’ı ispatladı. Kobanê bu haykırışıyla sesini dünyaya duyurdu. Kürdistan Halkı her yerde direndi. Kobanê’yi zafere ulaştıran Önder Apo’nun fikirleriydi. Kürt Halkı Öcalan’ı sadece kendi Önderi görmüyor, Ortadoğu halklarının Önderi olarak da görüyor” dedi.

Kobanê Gençlik ve Spor Konseyi Başkanı Almaz Romî de şunları belirtti: “Özgürlük şehitlerini de saygı ve minnetle anıyoruz. Bizleri buraya kadar taşıyan Önderliğin aydınlatıcı düşünceleri ve özgürlük şehitlerinin fedakarlıklarıdır. Fedakarlık yapma sırası şimdi bizde. Bizler de Önderliğimiz için, şehitlerini hayallerini gerçekleştirmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Tüm gençler Önder Apo’nun fedaisidir. Biz kadınlar olarak, Önder Apo’ya fikirleri ışığında yürümeye ve onun özgürlük neferleri olmaya söz verdik. Bu sözümüzü bugün burda bir kez daha yineliyoruz.”

Kitle, Öcalan’a özgürlük isteyen ve komployu kınayan sloganlarla dağıldı.