Kobanê’nin güneyinde çetelere yönelik yeni bir operasyon

YPG/YPJ güçleri Kobanê’nin güneyinde DAİŞ çetelerinin işgali altındaki alanlar yeni bir operasyon düzenledi. Qirat, Qirata Kurda û Resuleyn köyleri, çetelerden temizlendi.

YPG/YPJ güçleri Kobanê’nin güneyinde DAİŞ çetelerinin işgali altındaki alanlar yeni bir operasyon düzenledi. Qirat, Qirata Kurda û Resuleyn köyleri, çetelerden temizlendi. Cizîrê Kantonu’nda DAİŞ çeteleri ile YPG / YPJ güçleri arasındaki çatışmalar da devam ediyor.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, DAİŞ çetelerinin işgal girişimine karşı Kobanê direnişinin 216’ıncı gününde devam ettiğini belirterek, “Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin güneyinde DAİŞ çetelerinin işgali altındaki alanlarda yeni bir operasyon düzenlemiştir. Güçlerimiz bu alanda hedefledikleri Qirat, Qirata Kurda û Resuleyn köylerini kısa sürede çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Bu köylerde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 13 çete üyesi öldürülmüştür.

Güçlerimiz, Kobanê'nin güneyinde bulunan Sepeta Ereban köyü yakınlarında da bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda çetelere ait doçka monteli bir araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu saldırıdaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

TİL MEDAN KÖYÜNE YÖNELİK SALDIRI BOŞA ÇIKARILDI

YPG Basın Merkezi Cizîrê Kantonu’nun batı sınırlarında DAİŞ çeteleriyle YPG / YP güçleri arasındaki çatışmaların da devam ettiğini duyurdu.

Bugün sabah saatlerinde DAİŞ çetelerinin Serêkaniyê’nin 18 kilometre güneybatısında bulunan Til Medan köyüne yönelik bomba yüklü bir araç ile intihar eylemi girişiminde bulunduğunu kaydeden YPG Basın Merkezi, “Güçlerimizin erken müdahalesiyle bomba yüklü araç çetelerin içinde patlatılarak imha edilmiştir. Buradaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.