GÖRÜNTÜLÜ

Komplo Dakuk’ta protesto edildi

15 Şubat Uluslararası Komplo, Güney Kürdistan’ın Kerkük kentine bağlı Dakuk’ta bir yürüyüş ile protesto edildi.

Öcalan’a Özgürlük Komitesi tarafından düzenlenen yürüyüş kent pazarında başladı. Gençlik merkezi önünde ise bir miting düzenlendi. Mitingde konuşan Kerkük Tevgera Azadî Eş Başkanı Reyhan Hemedi, komplonun Kürt halkının ve Öcalan’ın direnişiyle boşa çıkarıldığını söyledi. Hemedi, böylece de Öcalan’ın fikirlerine tüm Kürdistan'da olduğu gibi dünyada büyük bir sahiplenme yaşadığını söyledi.

‘2017’DE ÖNDER APO’YU ÖZGÜRLEŞTİRELİM’

Öcalan’ın özgürlük felsefesiyle direniş geliştirenlerin Şengal ve Kobanê’de olduğu gibi büyük kazanımlar elde ederek, Kürt halkının tasfiyesini amaç edinen komployu boşa çıkardığını söyleyen Hemedi, “Komplonun 18. yılında Önder Apo tek kişilik zindanda tutulurken komplonun tümden ortadan kaldırılması için tüm Kürtlerin bu mücadele sürecine katılması gerekir. Tüm siyasi güçler artık sessizliklerini bozarak uluslararası alanda Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadele etmelidirler. Çünkü Önder Apo’nun tutukluluk durumu ne kanunidir ne de insanidir. Artık 2017 de Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü garantiye almamız gerekir” diye konuştu.

Güney Kürdistan gençliğinin 10 Şubat’ta Süleymaniye’den Hewler’e başlattığı yürüyüşe Hewler girişinde KDP’nin engellemesine de tepki gösteren Hemedi şunları dile getirdi: “Ancak Süleymaniye’den komployu protesto yürüyüşü başlatan gençler Hewler’e kadar geçtikleri her yerde büyük bir coşkuyla karşılanırken maalesef Hewler girişinde KDP asayişi tarafından engellemeyle karşı karşıya kaldılar. Bu durumu nefretle kınıyoruz. KDP bunun yerine Önder Apo’nun özgürlüğü için mücadelede öncülük etmeliydi. Onların halkı alanlara toplayarak protesto eylemi yapmaları gerekirken Erdoğan’a desteklerini bu vesileyle bir kez daha göstermiş oldular. Bunu hiçbir şekilde kabul etmediğimizi ve kınadığımızı belirtiyoruz. Herkes bilmeli ki biz sadece 15 Şubat’ta değil her günümüzü önderliğimizin özgürlüğü için mücadeleye çevireceğiz. Dileriz ki bu amaçla Kürt ulusal kongresi de bir an önce gerçekleşir ve Kürt düşmanları da bir daha Lozan gibi anlaşmaları Kürtlere reva görmezler.”

‘BURASI ÖZGÜRLÜK MEYDANIDIR’

Dakuk Hızbi Şui sorumlusu Hawre Teyip de komployu kınayarak, “Burası bugün bir özgürlük meydanıdır. Komployu kınamak için burada toplanan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kürtlerin özgürlük mücadelesini tasfiye etmeyi hedefleyen komploya karşı, ulusal birliğin önemine dikkat çeken Teyip, “Burası bugün bir özgürlük meydanıdır. Bugün tüm siyasi güçlerin burada olması gerekirdi. 18 yıldır bir Kürt Önderinin tutukluluğu üzerinden geçiyor. Ama bilinsinki buna rağmen Kürtler bugün özgürlük meydanlarındadırlar.

Gerilla tüm Kürdistan parçasında özgürlük için mücadele yürütüyor ve bunun için kanını döküyor. Dakuk’da peşmergeyle aynı mevzide omuz omuza Kürt halkının savunmasını gerçekleştirdi. Bunun için hepsine saygılarımı sunuyorum. Bugün komployu kınamak için alanlara çıkan herkese ve bu meydana gelen tüm Dakuklulara saygılarımı sunuyorum.”