GÖRÜNTÜLÜ

Kürt gençleri ulusal kongre için bir araya geldi

Kürt gençleri Süleymaniye’de ulusal kongre gündemli konferansta bir araya geldi.

Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi'nin öncülüğünde birçok gençlik hareketinin katılımıyla “Kürt Ulusal Kongresinde Gençliğin Rolü” konulu konferans Süleymaniye’de başladı.

Ulusal kongre için ön hazırlık konferansı olarak değerlendirilen konferansa, Kürdistan öğrenci dernekleri, genç kadınlar hareketi, gençliğin diriliş hareketi gibi Güney Kürdistan’da faaliyet yürüten değişik gençlik hareketleri katılıyor.

Parçalılığın ulusal birlik üzerine olumsuz etkileri konulu panelle başlayacak konferansta, Kürdistan'da parçalılığın ortaya çıkardığı durum, Güney Kürdistan’da yaşanan krizlere etkisi tartışılacak. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın perspektifleri temelinde ulusal birliğin sağlanmasında çözüm yolları da ele alınacak.

'HER ŞEYDEN DAHA ELZEM...'

Konferans Hazırlık Komitesi Üyesi Perwez Rıfat, konferansın amacının gençliğin ulusal kongrenin gerçekleşmesinde rolünün tartışılması olduğunu söyledi. Rıfat, “Kürt ulusal konferansı her şeyden daha elzemdir. Eğer Kürtler ulusal kongrelerini gerçekleştirebilirlerse sadece Kürdistan’daki sorunlarda değil, Ortadoğu sorunlarının çözümünde de öncülük yapabilir. O açıdan biz Güney Kürdistan’daki gençlik hareketleri olarak bu konferansta görüşlerimizi ortaklaştırarak tüm taraflara önerilerimizi sunmak istiyoruz" dedi.