'Kürt halkı 16 Nisan'da gereken cevabı verecek!'

DBP Van İl Örgütü, Xerabê'deki saldırılar ve Yüksekdağ'ın vekilliğinin düşürülmesini protesto etti. İl Eş Başkanı Aygün, Kürt halkının AKP-MHP zihniyetine 16 Nisan'da güçlü bir 'HAYIR' cevabı vereceğini belirtti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütü tarafından, Xerabê köyündeki abluka ve saldırılar ile HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin basın toplantısı düzenlendi. Partinin il binasındaki toplantıya, HDP-DBP Van il eş başkanları, Barış Anneleri, TJA aktivistleri, il-ilçe örgütleri ve halk katıldı.

DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, toplantıdaki konuşmasında şunları söyledi: "Bir yandan ‘HDP’li Kürt kardeşlerim’ diyerek Kürt halkından oy isteyenler, bir yandan da Kürt illerindeki imha ve yıkım savaşını sürdürüyor. Son 10 gündür Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Xerabê (Koruköy) köyünü ablukaya alan güçler milletvekillerimizin, STK temsilcilerinin ve hukukçuların köye girişine izin vermiyor. Orada bir katliam yaşandığını biliyoruz ama tam olarak kaç kişinin infaz edildiğini, gözaltına alındığını bilmiyoruz. Sur’da, Roboski’de, Cizre bodrumlarında yaşananların benzeri bugün Xerabê köyünde yaşanmaktadır."

‘XERABÊ HER DÖNEM DİRENMİŞTİR’

Aygün, tarihte büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan köyün 1994 ve 1995 yıllarında JİTEM çetelerinin saldırılarına uğradığını ama yine de direnerek ayakta kaldığını kaydetti.

'ÇİLLER'İN AKIBETİ GİBİ OLACAK'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın milletvekilliğinin düşürülmesine de tepki gösteren Aygün,  “Yüksekdağ’ın dokunulmazlığının kaldırılması tarihe bir utanç vesikası olarak geçmiştir. Zalimler şunu bilmelidir ki, bizler gücümüzü onların çürümüş yasalarından değil, halkımızdan alan bir siyasi hareketiz. Bizleri vekil, belediye başkanı, il başkanı yapan onların yasaları değil, bu halkın gücüdür. O yüzden tür yöntemlerle sonuç alacağını düşünenler tarihe dönüp baktıklarında karşılarında ‘Ya bitecek, ya bitecek’ diyen Tansu Çiller’in siyasi akıbetini göreceklerdir" diye konuştu.

'KÜRT HALKI HEPSİNİN CEVABINI VERECEK'

AKP’nin Suriye ve Irak politikaları çöktüğü için faturayı Kürt halkına kesmeye çalıştığına vurgu yapan DBP Van İl Eş Başkanı Ahmet Aygün, "AKP hükümetine çağrımız; bu politikalardan vazgeçmesidir. MHP ile ittifak yapanlar bir yandan da ‘Evet çıkarsa çözüm olur’ diyerek Kürt halkına gizlice göz kırpıyor. Kürtleri bu kadar ucuz politikalarla kandıracaklarını sananlar 16 Nisan’da Kürt halkından ağır bir cevap alacaklardır" dedi.