Kuzey Suriye ve Rojava'da Newroz kutlamaları

Kuzey Suriye ve Rojava'da coşkuyla Newroz etkinlikleri düzenlendi.

HESEKÊ

Hesekê’deki kutlamalar 10 binden fazla kişinin katılımıyla gerçekleşti. Konuşmalar, kutlama mesajları ve çeşitli grupların sahne almasıyla devam eden Hesekê Newroz’u kalabalık ve çoşkulu halaylarla son buldu.

DIRBÊSIYÊ

Dirbêsiyê ve Zirgan kasabasından gelen binlerce yurttaşın katılımıyla Dirbêsiyê’nin Kepez köyünde gerçekleşen Newroz kutlamaları sona erdi. Kentteki yerel sanatçıların sahne aldığı kutlamalarda, etkinlikler ve konuşmaların ardından kutlamalar Reqqa, Şengal ve Bakurê Kürdistan direnişini selamlayan sloganlar ve halaylarla son buldu.

TIL TEMIR

Binlerce kişinin katıldığı kutlamalarda yapılan konuşmaların ardından Hesekê ve Til Temirli grupların düzenlediği sahne etkinlikleriyle kutlamalar devam etti.
Kutlamaların sonunda halk halaylar ve sloganlarla kutlamaları noktalandırdı.

DÊRIK

Dêrik’te binlerce kişinin katılımı ile başlayan Newroz kutlaması son buldu. Konuşmaların yapıldığı kutlamada, birçok grubun sahne gösterileri ile coşkulu saatler yaşandı.

Yapılan konuşmalarda Ortadoğu halklarının Newroz Bayramı kutlandı. Kutlamaya katılan halk, aralıksız sloganlarla Şengal, Bakur ve Reqqa direnişlerini selamladı.

GIRKÊ LEGÊ

Girkê Legê düzenlenen Newroz kutlaması da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşti. Kutlamada TEV-DEM ve Özerklik Yönetimi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmaların yanı sıra sahne alan müzik gruplarının şarkılarıyla halaylar çekildi.

Kutlama alanında sık sık özgürlük savaşçıları için sloganlar atıldı.

QAMİŞLO

Qamişlo’da on binlerin katılımıyla gerçekleşen Newroz kutlamaları halaylar ve sloganlar eşliğinde sona erdi.

EFRÎN

Efrin Kantonu'ndaki Newroz kutlamaları yapılan konuşmalar ve mesajların ardından çeşitli grupların etkinlikleriyle sürdü.

Ari müzik grubunun şarkıları eşliğinde çekilen halaylar ve sloganlarla kutlamalar son buldu.