Lice için 'acil' çağrı

DTK, TJA, DBP ve HDP, Lice'deki katliam riskine karşı acilen harekete geçme çağrısında bulundu.

DTK, TJA, DBP ve HDP tarafından yapılan yazılı açıklamada, "6 Mart sabahı Diyarbakır Valiliği tarafından güvenlik bahanesiyle başlatılan Lice'de 18 mahalleyi kapsayan 'sokağa çıkma yasağı' ve askeri operasyon, devletin Kürdistan'daki kirli savaş politikalarının yarattığı soykırım, katliam ve insan hakları ihlallerine bir yenisini daha ekleyecektir" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"18 mahalledeki yurttaşlardan hiçbir şekilde haber alınamamaktadır. Daha geçtiğimiz günlerde Nusaybin'in Xerabê Bava ve Talatê köylerinin içinde olduğu 5 köyde operasyon adı altında köylere uygulanan işkence, evlerinin yıkımı, yaşam alanlarının talanı, hayvanların katledilmesi uygulamalarının izleri duruyorken, aynı katliamların Lice'de de yaşanmaması için tüm kamuoyunu duyarlılık göstermeye davet ediyoruz. 

Yurttaşların yaşam hakkını korumak, yaşam alanlarının yakılıp yıkılmasına engel olmak için geç olmadan başta Amed halkı olmak üzere tüm halkımızı, sivil toplum örgütlerini, duyarlı kesimleri, uluslararası kurum ve kuruluşları acil bir şekilde harekete geçmeye çağırıyoruz."