Mardin’de kayyum yüzlerce aileyi mağdur etti

Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne atanan kayyum bütün sosyal yaşam çalışmalarını durdurarak yüzlerce aileyi mağdur etti.

Mardin Büyükşehir Belediyesine kayyum olarak atanan Mustafa Yaman, Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan sosyal yaşam evlerinin yapımını durdurdu.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Februniye Akyol Akay'ın Mardin’deki tüm mahallelere yapmayı planladığı Sosyal Yaşam Evi çalışmaları, kayyumun gelmesiyle son buldu.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Türk ve Akay halkın isteği doğrultusunda Mardin'de kırsal alanlardaki tüm mahallelere asfalt yol ve Sosyal Yaşam Evi yapmayı planlıyordu.

 İlk olarak Nusaybin de mağdur olan aileler için açılan gıda bankasını kapatan kayyum, bu kez de halkın toplantı ve taziye faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için yapılan Sosyal Yaşam Evi projelerini sonlandırdı.

AKP'nin atadığı kayyumun aldığı karara göre artık yeni Sosyal Yaşam Evi yapılmayacak ve ihale aşamasında olan Sosyal Yaşam Evi projeleri ise iptal edildi.

Halkın istekleri kapsamında; çatışmalarda mağdur olan ailelere gıda-giyim-barınma yardımı, parke taşı döşeme, çevre düzenleme, yol, altyapı gibi çalışmalar yapan Mardin Büyükşehir Belediyesi 1000 km asfalt yol yaptı ve Fen İşler Daire Başkanlığı tarafından 96 mahallede 96 tane Sosyal Yaşam Evi inşa etti.

Ayrıca Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından çatışmalardan dolayı mağdur olan 73 bin yurttaşa gıda, giyim ve barınma yardımı yapıldı.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin halkın istekleri doğrultusunda yaptığı çalışmalar atanan kayyım yönetimi tarafında durdurulması yüzlerce ailenin mağduriyetine neden oldu.