Mardin'de siyasi soykırım operasyonu: Onlarca gözaltı

Mardin'de gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarında HDP Nusaybin İlçe eşbaşkanı Sidar Ayhan'ın da aralarında olduğu onlarca kişi gözaltına alındı.

Mardin'in Ömerli, Artuklu ve Nusaybin ilçelerinin kırsal mahallelerinde sabah saatlerinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından birçok eve  gerçekleştirilen baskınlarda onlarca kişi gözaltına alındı.  

Gözaltına alınanlarından isimleri tespit edilenler şunlar: 

Nusaybin'e bağlı Akarsu köyünde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe eşbaşkanı Sidar Ayhan ile Kazım Demir, Ahmet Öztürk, Hamit Aydın, Ahmet Tunç, Mükliye Demir, Recep Akcan, İlkadım köyünden, İsmet Aydın, Şükrü Aydın, Aslan Tayboğa, Mahmut Akın, Sinan Akın, Yusuf Akın, Cesur Aydın, Selim Tan, Büyükkardeş köyünde, Ahmet Yılmaz, Şeyhmus Yılmaz, Hüseyin Yılmaz, Ekrem Alturul, Mehmet Nuri Olgun, Yavru köyünde Nedim Ortaç ve Suriye uyruklu olduğu öğrenilen bir kişi.

Kuruköy'de gözaltına alınan 10 kişinin isimleri öğrenilenemezken, gözaltına alınanlar arasında çocukların da olduğu kaydedildi. Yasağın devam ettiği köylerde baskınların da sürdüğü gelen haberler arasında.