Mele Abdullah Aydar'ı binler toprağa verdi

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'ın babası Mele Abdullah Aydar, binlerce kişi tarafından toprağa verildi.

Böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Adana Yüreğir Başkent Hastanesi'nde yaşamını yitiren KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar'ın babası Mele Abdullah Aydar, on binlerce kişi tarafından memleketi Siirt'te son yolculuğuna uğurlandı. Kentin girişinde, yüzlerce kişi tarafından konvoy eşliğinde karşılanan Mele Abdullah Aydar'ın cenazesi, kent merkezindeki Zevye Mezarlığı'na getirildi. Cenaze törenine, DTK Eşbaşkanı Hatip Dicle, eski DEP Milletvekili Ali Yiğit ile Nizamettin Toğuç, HDP Amed Miletvekili Nursel Aydoğan, bölge belediye eşbaşkanları, HDP Siirt milletvekili adayları, HDP-DBP yöneticileri, Demokratik İslam Kongresi (DİK) bileşenleri ile MEYA-DER temsilcilerinin yanı sıra on bine yakın  kişi katıldı. 

Kent merkezinde omuzlanan Aydar'ın cenazesi Çarşı Camii'ne getirilerek burada dini vecibeleri yerine getirildi. Daha sonra Aydar'ın cenazesi Zeviye Mezarlığı'na getirilerek dualar eşliğinde toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında telefon üzerinden duygularını paylaşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zebeyir Aydar, "Bugün bir dostu, bir yoldaşı son yolculuğuna uğurluyoruz. Bu yoldaşımızın vasiyeti var, vasiyetine sahip çıkalım. Bu vasiyet de vatandır. Bu vasiyet 7 Haziran seçimlerinde oylarımıza sahip çıkmaktır. Bu gün babamızın cenazesinde bulunamadık. Orada bulunan herkes bizim vekilimizdir" dedi. 

Eski DEP Milletvekili Ali Yiğit ise, Zübeyir Aydar ve ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak, "Seyda Abdullah hepimizin yoldaşıydı. Biliyorsunuz, hepimizin bir gerçeği olan sürgünde Seyda da yaşamını yitirdi. Seyda bir dava adamıydı" diye belirtti.

Mele Abdullah Aydar için Orhan Doğan Kent Parkı'nda taziye çadırı kuruldu.