Mele Abdulvahap Barış için cenaze töreni

Yaşamını yitiren CİK kurucularından Mele Abdulvahap Barış için Almanya’nın Frankfurt şehrinde cenaze töreni gerçekleştirildi. Törene 200'ü aşkın kişi katıldı.

Dün geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Civaka Islamiya Kurdistan (CİK) kurucularından Mele Abdulvahep Barış(75)  için Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde saat 12:00'de düzenlenen cenaze törenine 200 aşkın kişi katıldı.

Tören Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Cenaze namazı kılındıktan sonra ailesi adına konuşan oğlu Abdulhalik Barış, “Babamı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Babam bize büyük bir miras bıraktı. Son nefesine kadar Kürdistanı düşündü ve bugün kendisini Kürdistan’a uğurluyoruz. Bize bıraktığı bu onurlu mücadeleyi artık bizler taşıyacağız” dedi.

Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi adına konuşan Eyüp Güleç ise “Seyda’nın kaybı bizler için çok büyüktür. Seyda, her zaman etrafındaki sorunları çözen, üzerimizde emeği olan bir büyüğümüzdür. Ülke hasretiyle yaşadı ve sonunda ülkesine dönmek için yola çıktı” diye belirtti.

Cenaze merasiminde konuşan Kara Ömer de şunları ifade etti: “50 yıllık bir seydadır. Hiçbir zaman ülkesini ve toprağını unutmadı hep Kürdistan’ın hayalı ile yaşardı ve bugün hayali gerçek oldu. Kürt özgürlük mücadelesinin bir neferi, bir çalışanıydı. Bıraktığı mücadele geleneğini artık bizler devraldık."

Gazeteci Aziz Ogur da, "Seyda’yı Nusaybin’de tanıyorum. O zaman Camide imamlık yapıyordu. 1990 yıllarında faili meçhullerin ve kontragerillaların cirit attığı bir dönemde Seyda "benim camime ne kontra ne de devlet girebilir" diyordu. Daha sonra Avrupa göç etmek zorunda bırakıldı. Nusaybin’de başladığı kararlı mücadelesin, mülteci olduğu Avrupa’da devam etti”diye konuştu.

Cenaze töreni, "Şehid namirin" sloganıyla sona erdi.

Mele Abdulvahap Barış'ın cenazesi Salı günü Mardin'in Nusaybin ilçesinde toprağa verilecek.