Minbic Sivil Meclisi: İşgalci Türk devletine sessiz kalınmamalı

Minbic Sivil Meclisi, Türkiye’nin Erîma kasabasında gerçekleştirdiği katliamı kınadı. Meclis, uluslararası örgütlerden katliama sessiz kalmamalarını isterken, "Saldırılar karşısında geri adım atmayacağız" dedi.

Türk ordusunun dün Minbic’in batısına düşen Erîma kasabasında yaptığı katliamda 3 sivil yaşamını yitirmiş, 15 kişi de yaralanmıştı. 

Katliama ilişkin Minbic Sivil Meclisi binasının önünde açıklama yapıldı.

Salih Mihemed tarafından okunan açıklama metninde, Suriye’den çıkar elde etmeye çalışan uluslararası ve komşu devletlerin, halkların bir arada yaşama iradesine saldırdığı belirtildi. Açıklamada, “Gerçekleştirdikleri saldırılarla halklar arasında çatışma yaratmaya çalışıyorlar. İşgalci Türk devleti, ‘teröre karşı mücadele’ adı altında günü birlik katliamlar gerçekleştiriyor. Ancak buna herkes sessiz” denildi.

'SALDIRILAR TOPRAĞIMIZA BAĞLILIĞIMIZI ARTIRIYOR'

Mihemed, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Halklarımız direnerek ve örgütlenerek kendi kurumlarını yaratıyor, kendi kendini yönetiyor. Siyasi ve demokratik temelde halk da aktif bir şekilde bunun içerisinde yer alıyor. Bizler hiç kimsenin pervasız saldırıları karşısında geri adım atmayacağız. Çünkü halkların özgürlüğü için toprağa verdiğimiz her şehit, toprağımıza olan bağlılığımızı daha da pekiştiriyor. Savunma gücümüzü arttırıyor.”

Mihemed, Türk devletinin Minbic’e yönelik saldırılarını kınarken, uluslararası insan hakları örgütlerine de Türk devletinin Kuzey Suriye’deki katliamlarına sessiz kalmamaları çağrısında bulundu.