GÖRÜNTÜLÜ

Minik Avesta’nın cezaevinden kaçış planı!

Mardin E Tipi Cezaevi idaresi, annesi ile cezaevinde tutulan minik Avesta’nın çizdiği resimlere “Kaçış planı” olduğu gerekçesiyle el koydu.

Mardin’de 21 Aralık günü gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Vesile Yüksel, biri 2 diğeri 4 yaşında iki kız çocuğu ile birlikte Mardin E Tipi Cezaevine konuldu. Nusaybin direnişinde  yaşamını yitiren kardeşinin fotoğraflarını sosyal medya hesabından  paylaştığı için  tutuklanan Yüksel’in bulunduğu koğuşu basan gardiyanlar, Yüksel’in 4 yaşındaki kızı Avesta’nın resim defterine çizdiği resimlere “Kaçış planı” olduğu gerekçesiyle el koydu.  Yüksel’in eşi Sultan Yüksel, eşinin çocukları ile birlikte cezaevinde baskı altında olduğunu kaydederek, bir an önce serbest bırakılmalarını istedi. 

‘EŞİM KARDEŞİNİN FOTOĞRAFINI PAYLAŞTIĞI İÇİN TUTUKLANDI’

Eşi ile birlikte 21 Aralık günü hasta olan küçük kızları Arin Mirxan’ı Mardin Çocuk Hastanesine götürdükleri sırada eşine adliye görevlisinden gelen telefon üzerine adliyeye gittiklerini aktaran Yüksel, savcının, eşine Nusaybin direnişinde yaşamını yitiren kardeşi Selim Tekin, (Mazlum Pirdoğan) ile ilgili paylaştığı fotoğraflar nedeniyle “Örgüt propagandası” suçlamasını yönelttiğini açıkladı. 

‘SAVCIDAN PKK TERÖR ÖRGÜTÜ MÜ' SORUSU’

Yüksel, eşinin savcılık ifadesi sırasında yaşadıklarını şu sözlerle aktardı: "Eşimi örgüt propagandası ile suçlayan savcı, daha sonra eşime 'PKK terör örgütü mü değil mi' şeklinde hiçbir hukuki esası olmayan sorular sordu. Eşim de PKK’nin terör örgütü olmadığı şeklinde bir beyanda bulundu. Bunun üzerine alelacele mahkemeye tutuklanması talebi ile sevk edilen eşim mahkeme heyeti tarafından hukuk dışı bir kararla tutuklandı."

RESİM DEFTERİNE EL KONULDU!

Eşinin tutuklanmasının ardından kızları Avesta ve Arin Mirxan’ın yanında kaldığını belirten Yüksel, ancak çocuklarını daha sonra annelerinden ayrı kalmaya dayanamadıkları için cezaevine götürdüğünü kaydetti. 

Sultan Yüksel, Mardin cezaevi idaresinin  eşi ve çocuklarına yönelik insanlık dışı bir uygulamasını da paylaştı. Faşist zihniyetin varabileceği en uç uygulamalardan birine imza atan Mardin cezaevi yönetiminin küçük kızı Avesta’nın cezaevinde resim çizdiği resim defterine al koyduğunu belirten Baba Yüksel, “Cezaevi yönetimi Avesta’nın çizdiği resimleri, şekilleri cezaevinden kaçış planı olarak değerlendirmiş ve Avesta’nın resim ve resim defterine el koymuş” diye aktardı. 

 

‘HER GÜN RESİMLERİ İÇİN  AĞLIYOR ‘

Avesta’nın el konulan resim defteri ve resimleri için her gün gözyaşı döktüğünü öğrendiğini kaydeden Baba Yüksel, annesinin tüm girişimlerine rağmen cezaevi yönetiminin Avesta’ya resimlerini ve defterini geri vermediğini ve Avesta’yı çok sevdiği resim yapmaktan alıkoyduğunu dile getirdi. Çocuklarının da anneleri ile birlikte tutsak edildiğini söyleyen Yüksel, bunun büyük bir zulüm ve işkence olduğuna dikkati çekti. Yüksek, çocukları ve eşinin yaşanan durum nedeniyle psikolojik sorunlar yaşamaya başladığını vurguladı ve bir an önce serbest bırakılmalarını istedi.