MİT ajanı olan çete peşmergelerce esir alındı

Erzurum nüfusuna kayıtlı MİT ajanı olan ve DAİŞ’e katılan bir çetenin peşmergeler tarafından esir alındığı iddia edildi.

Musul’da 24 Nisan günü peşmergelerle DAİŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmada 17 peşmerge yaşamını yitirmiş 35 çete üyesi öldürülmüştü. Bu çatışmada Erzurum nüfusuna kayıtlı MİT ajanı olan ve DAİŞ’e katılan bir çetenin de peşmergeler tarafından esir alındığı iddia edildi.

24 Nisan’da Musul’a bağlı İyaziye ilçesinin Sehelil köyünde peşmergelerle DAİŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çatışmada 17 peşmerge yaşamını yitirirken 35 çete üyesi de öldürülmüştü. İsmini açıklamak istemeyen bir kaynak, bu çatışmada Türkiye vatandaşı MİT ajanı bir çetenin de peşmergelerce esir alındığını, söyledi.

Söz konusu kaynak, bu çetenin daha önce Türkiye'de cinayetten tutuklandığını, 30 yıl hapis cezası aldığını ama MİT ajanı olarak DAİŞ çetelerine katılmak suretiyle serbest bırakıldığını iddia etti.

Olaya ilişkin ajansımıza ve bilgi veren kişi, Pêşmerge Komutanı Tarik Koyî’nin ele geçirilen DAIŞ elemanını Zêrevani İstihbarat Komutanlığı’nda görevli Emîd Behçet'e teslim ettiğini belirtti. Ancak çete üyesinin şu anda nerede tutulduğu bilinmiyor.

...