MLKP/Rojava Akitu bayramını kutladı

MLKP/Rojava, Süryani/Asuri ve Keldani halklarının Akitu bayramını kutladı.

MLKP/Rojava, Süryani/Asuri ve Keldani halklarının Akitu bayramını kutladı.

Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP) Rojava, Süryani/Asuri ve Keldani halklarının bayramı Akitu'yu kutladı.

Bir mesaj yayınlayan MLKP Rojava, Rojava devriminin "halklar devrimi" olduğunun altını çizdi, "Devrimimiz dirilişi mücadelede ortaklaştırarak yoluna devam ediyor" dedi.

MLKP Rojava, "Bu direniş ve diriliş Ortadoğu halklarına, insanlığın kurtuluş mücadelesine ve özgürlük özlemine sunduğu bir demet bahardır. Bunun bilincinde olan ve yüreği ezilen halklarla birlikte atan insanlığın en güzel çiçekleri yüzünü Ortadoğu'da filizlenen halkaların baharına çeviriyorlar" diye belirtti.

Savaşçıları Afrika asıllı Almanya vatandaşı Ivana Hoffmann ile Kürdistanlı sosyalist yurtsever Coşkun İnce'nin Asuri halkını DAİŞ çetelerinin katliamından korurken yaşamını yitirdiğini hatırlatan MLKP Rojava, "Onlar bütün halkların şehididir ama her ne kadar dilleri farklı olsa da en çok Asuri halkının şehididirler. Til Temir direnişinde şehit düşen Süryani Askeri Meclisi komutanı Senherîb (Heysem Yonan) yoldaşımız şahsında bütün Tıl Temir şehitlerini saygıyla anıyoruz. Onlara ve şu anda cephelerde canfeda savaşan yoldaşlarımıza, halkların özgürlük bayramı düşlerini gerçek kılacağımız sözünü veriyoruz" dedi.

MLKP Rojava, bayram mesajında şunları belirtti: "Soykırımca, katil çete sürüsü DAİŞ Tıl Temir'de, Kobanê'de, Şengal'de ve Kerkük'te olduğu gibi yaşamın ve mücadelenin bütün alanlarında halkların omuz omuza verdiği mücadelesi karşısında yeniliyor ve yenilecektir. Ortadoğu topraklarında dirilişi tamamlanan ve emperyalistlerin, bölge gerici devletlerinin bütün gerici politikalarına karşı direnen halkların ortak mücadelesi ve devrim, yükseliyor. İnsanlığın bütün diriliş ve direniş bayramlarını ortaklaştırarak ezilenlerin büyük kurtuluş ve özgürlük bayramını muştuluyor. 

Bu inanç ve umutla Süryani/Asuri ve Keldani halklarımızın, savaşçılarının diriliş bayramı Akitu'yu kutluyoruz. Ortadoğu halklarını Süryani/Asuri ve Keldani halklarımızla mücadele kardeşliğini büyüterek, birlikte Akitu bayramını kutlamaya çağırıyoruz."